nie wiem jak gdzie indziej ale w Szwecji już nie idzie zarobić kokosów
jak zarobię 23tyś koron za 4tyg to już dużo , teraz odlicz żarcie dojazd i to że pracuję 4tyg i 2 jestem w domu wtedy nie zarabiam więc pensję mam de fakto za 3 tyg w miesiącu
Z tym że praca jest przyjemniejsza tutaj pod względem czasu pracy , no i to że siedzę 2 tygodnie w domu
żona nigdy nie pracowała , mamy dwoje dzieci , uwierz mi muszę się napocić by się ogarnąć , a na koniec dodam że przez dwa lata ciągle na debecie
Ja mam rodzinę w Niemczech, GB, USA , jakoś kokosów nie mają , dobre czasy się skończyły
Jak ktoś przyjeżdża z zagranicy na święta i chce się pokazać to i się pokaże , tylko Ty o tym nie wiesz że on potem przez pół roku kredyt szybki spłaca by wziąć następny na lato by przyjechać i znowu się pokazać
a naiwni i nieświadomi to kupują
potem opowiastki jak to dobrze za granicą
Ps
bywałem często w krajach od Hiszpani przez Anglię po Finlandię; Włochy czy rosję
tam często można spotkać takich bogatych polaków koczujących w ruderach na obrzeżach miast lub -15stopni i z dwojgiem dzieci w przyczepie kempingowej przy butli gazowej
jestem kierowcą i prostym człowiekiem możesz mi nie wierzyć
"Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga."