Skrzynka która założyłem jest po regeneracji i przelatała ponoć wcześniej tylko około 3000km, konwerter tez jest w dobrym stanie i pompuje jak należy, moje pytanie jest tego typu. bo jeździłem przez jakiś czas EX III i moim Camaro bo moja EX I czekala na skrzynke nowa i po jakieś chwili jak wróciłem do mego cuda czyli EX I wydaje mi sie ze obroty sa za wysokie, z tego co sie orientuje EX III i EX I maja takie same przelozenia ostatniego biegu OD EX III ma 5th = 0 .75:1 a EX I 4th = 0.75:1, czyli takie same ale w EX III 100Km/h jest okolo 1800 obrotow i jak dobrze pamietam to na 10000% mialem podobne obroty przy tej predkosc +- 150 obrotow ale wiem ze mniej niz 2000.
Jak bym mogl poprosic jeszcze przy jakiej predkosci zapina wam sie OD czyli czwarty bieg.
pozatym jak wczesniej pytalem moze ktos z was regulował linki cięgieł zmiany biegow, bo mam taki dziwny problem nie moge wlaczyc recznie jedynki zamiast tego mam dwojke, a na 2 mam sytuacje ze pokolei wrzuca mi jedyne dwojke trojke -- a nie powinien, a na D mam to damo co na OD i bez roznicy czy jade na D czy OD

i tu moja zagwozdka
i jeszcze jedno nie moge wlaczyc reduktora... bo wg mnie cos nie tak jest z N pewnie cos jest nie tak z czujnikiem polozenia albo zla regulacja cięgieł , a do warsztatow jakis nie wybieram sie bo mam dosc placic za dziwne teorie pana czesia ktory nigdy na oczy skrzyni takiej nie widzial
dlatego ten moj caly temat na forum