Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
andrzej

Re: problem ze spalaniem

2008-01-10, 08:30

Nie wiem czy to jest możliwe,z tego co wiem trzeba zmienić wtryski ale najpierw muśisz sprawdzić na kompie czasy wtrysków -dopuszczalne jest chyba 10% różnicy.

Awatar użytkownika
piotrek16v

2008-01-10, 11:17

Witam
to ja się wypowiem
Mam instalke prince i spalanie w mieście to ok 20-22l w trasie nawet schodzi do 14-15l wszystko przy spokojnej jeździe
opony BF gudriś (nie pamietam jak się pisze) AT felga 16 cali
Nie zapala mi sie zadna kontrolka przełaczenie na gaz następuje szybko raczej max 1 km po ruszeniu w najwieksze mrozy tej zimy (jak tylko ruszy sie strzałka temperatury)
i tyle
załozyłem prince bo wczesniej załozyłem do audi 2,8 v6 i też nie narzekam choc tu czasem mi się kontrolka czeka zaświeci (na trasie przy jednostajnej jeździe) ale to chyba wina odpietego EGR-a
i tyle z tego wynika że da się założyć do explo dobrze instalke tylko trzeba wiedzieć jak i załozyc dobrą
pozdrawiam

Awatar użytkownika
BliG
Kontakt: Strona WWW

2008-01-10, 11:54

andrzej, myslalem ze wszystkie wtryskiwacze LPG maja wymienne dysze, ale po pogrzebaniu wlasnie w necie, widze ze tak nie jest; niektore wtryskiwacze (listwy wtryskowe) maja wymienne dysze (wtedy kroccow w kolektorze nie musimy ruszac), a niektore maja niewymienne dysze i wtedy trzeba zmieniac na kolektorze.
Ostatnio zmieniony 2008-01-10, 11:58 przez BliG, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Adrian

sławek

2008-01-10, 13:44

sławek.teraz zimą nagle exsp. zaczoł palić 34 a latem było 17 fachowcy od gazu twierdzą że to listwy wtryskowe i trzeba wymienić ale gwarancji że to napewno to nie dają nie bardzo chcę wydać 800zł w ślepo!! ?? :?:
sławek

Awatar użytkownika
BliG

2008-01-10, 13:48

sławek, a czy silnik i reduktor osiagaja wlasciwa temperature?

Bo jesli reduktor (albo inaczej parownik) nie jest wystarczajaco rozgrzany (cos mi sie zdaje ze graniczna temperatura jest 30°C) to wtedy gaz nie jest w pelni odparowywany, tylko po prostu "leje" sie do cylindrow i stad wyzsze spalanie. Ja mialem taki przypadek w instalacji niesekwencyjnej, ale moze tak samo jest przy sekwencji... :-?
Pozdrawiam,
Adrian

sławek

2008-01-10, 14:24

sławek, a czy silnik i reduktor osiagaja wlasciwa temperature?

Bo jesli reduktor (albo inaczej parownik) nie jest wystarczajaco rozgrzany (cos mi sie zdaje ze graniczna temperatura jest 30°C) to wtedy gaz nie jest w pelni odparowywany, tylko po prostu "leje" sie do cylindrow i stad wyzsze spalanie. Ja mialem taki przypadek w instalacji niesekwencyjnej, ale moze tak samo jest przy sekwencji... :-?
Możliwe dobrze by było gdyby mechanik zaczoł właśnie od tego!!
Piękne dzięki!!
sławek

Awatar użytkownika
BliG

2008-01-10, 14:47

No problem :-)

Jak cos ustalicie - daj znac.
Pozdrawiam,
Adrian

chevidan

2008-01-10, 17:19

heh.ja byłem dzisiaj u gazowników bo gazociąg przestawał podawać gaz na 1 cylinder.raz chodził narmalnie po chwili kulał,a na benzynie wszystko ok.wjechałem na warsztat podpieli się do sterownika lpg i silnik zgasł.odpaliłem jeszcze raz a lpg już nie było. :shock:
okazało się że padł sterownik.mam polską instalkę zenit i chłopaki powiedzieli że jest do d...,i teraz założą scirocco(oczywiście na gwarancji)ale dopiero w poniedziałek więc pośmigam trochę na benzynce.będzie bolało. :cry:

nemrod

2008-01-10, 17:30

pośmigam trochę na benzynce.będzie bolało.
hehehehehe ja tez się boje brac samochód bo teraz tylko bena :D

Jak zapalam to takie podciśnienie robi się w baku że korek od wlewu wsysa do środka :D

Musze jechać do gaziaza tylko kiedy tu czas znaleść... :(

Mikado

2008-01-10, 17:58

sirocco to bardzo fajna instalka, mam w galaxym 2,8 i aż miło :-D

Awatar użytkownika
fotomysz

2008-01-10, 22:59

Możliwe dobrze by było gdyby mechanik zaczoł właśnie od tego!!
Piękne dzięki!!
słuchaj jak podjedziesz do gazownika i podepnie kompa tp mu wszystko wywali, jaka temp na reduktorze, jaka temperatura gazu, na którym wtrysku jak jest ustawiona:)
wszystko wychodzi :-P chyba że dla nich te wszystkie cyferki i procenty to czarna :shock: magia.
jak sie podepną to sam tez popatrz na wykresy i jak coś się nie podoba lub cię dziwi zadawaj pytania :mrgreen:
a jak dostaniesz wymijające odpowiedzi to uciekaj od nich jak najszybciej :-P
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie :P
SHREK '09 4.0 V6 OHV :D
Stworzyłem POTWORA ;P
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo :P więc jest SHREK

Wróć do „WARSZTAT”