Witam szanownych kolegów jestem szczęśliwym posiadaczem EX I i mam taki problem, wymieniłem już trzeci włącznik napędu i low i w żadnym nie świecą się diody przy guzikach, w związku z tym mam pytanie czy to pech przy zakupie włącznika czy może jakiś problem z elektryką, dodam że napędy i low się załącza.
szczerze mówiąc wpadł mi ten pomysł do głowy, ale elektronik za wymianę tych diód powiedział mi 100 zł więc wolę zasięgnąć opinii w bardziej uznanym środowisku, żeby uniknąć kolejnego rozczarowania pozbycia się 100 zł na marne:)
to ja ci powiem tak... u mnie te pomaranczowe sie swiecily na przycisku ale samo podswietlenie napisow nie dzialalo... wiec łatwo wyjac ta kostke i popatrz moze tam od tych diod wymiana rownie prosta...
Ja to otwierałem, bo mi też jedna dioda nie świeci obok przycisku LOW. Nie wiem za co on chciał 100zł jak tam jest 8-10 minut roboty z montażem. Dwa luty i dioda wychodzi, dwa luty i nowa zamontowana. Powinieneś dać sobie rade jeśli kiedykolwiek miałeś lutownice w ręku
Ostatnio zmieniony 2012-02-13, 22:09 przez radek, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak też pomyślałem, jak to wczoraj rozebrałem dzisiaj udaję się kupić diody i może coś tam zlutuje, ma do dyspozycji trzy włączniki więc będę próbował , dzieki i pozdrawiam.