Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Wojciechow
Kontakt: Strona WWW

Re: wersje Explo + sprawa zagłówków

2008-01-17, 17:31

Koledzy - uświadomcie mnie, bo jako początkujący Explo się gubię, a temat wrócił ...
Ja mam Explo II z 1995 roku (jak na zdjęciu, które chwilowo mi wypadło ...). Nie wiem, czy to jest long, czy nie. Nie wiem, czy jest XLT czy też limited, nie limited lub inne ... Po czy mam poznać, co kupiłem od chłopaczka, który chyba też nie do końca wiedział, co sprzedaje ???

Wierzę w Waszą wiedzę :lol:

chevidan

2008-01-17, 17:53

nie ma czegoś takiego jak LONG przy explorerach.są 2-wu drzwiowe lub 4-ro drzwiowe.
co do wersji-limitet ma zdaje się podgrzewane fotele,edie bauer-ma podpisaną tak właśnie tapicerkę na fotelach,są jeszcze XL,XLT ale to już jankes musi się wypowiedzieć.

Awatar użytkownika
fotomysz

2008-01-17, 20:12

Daniel z tymi wersjami to bywa różnie, na pewno amerykany i europejczyki maja inną specyfikację, no i w końcu to Ford, co rok prorok :)
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie :P
SHREK '09 4.0 V6 OHV :D
Stworzyłem POTWORA ;P
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo :P więc jest SHREK

Awatar użytkownika
geos1
Model Explorera: Chevrolet Trailblazer 4.2

2008-01-17, 21:30

Witam,

Pewnie to wiecie, ale moze nie wszyscy (a gazownicy nie zawsze zwroca na to uwage): nie mozna przesadzac z pojemnoscie butli jak sie chce instalowac ja w miejsce kola zapasowego. Co prawda jest tam sporo miejsca.... ale generalnie butla nie powinna wystawac ponizej mostu...
Ja mam u siebie zalozoną 70l (wchodzi jakies 56 l gazu). Nie wystaje... i nie bedzie przeszkadzac w ewentualnej jezdzie terenowej.
Narazie
Ostatnio zmieniony 2008-01-17, 21:33 przez geos1, łącznie zmieniany 1 raz.
geos1
A.P.

Awatar użytkownika
BliG

2008-01-17, 23:30

Wojciechow, zamiesc zdjecia z zewnatrz i srodka - moze uda sie rozszyfrowac Twoja wersje ;-)
Pozdrawiam,
Adrian

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy

2008-01-17, 23:55

wersje hamerykańskie to od dołu XL, XLT, Eddie, Limited... XL - wszystko manualne...

XLT miały większy wybór - pakiet taki, pakiet inny... duperszwance...

Eddie i Limited to raczej już były bardziej ustatkowane.

A Europa... jeszcze nie wiem ale napewno zobaczę.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Awatar użytkownika
BliG

2008-01-18, 03:43

W Eropie zdaje mi sie, ze EXII byly tylko XLT i Limited :hmm:

Dziwi mnie to, ze napisales najpierw Eddie (czyli slabszy) a potem Limited (lepszy).
Po wyposazeniu tych, ktore widzialem z USA, to Eddie Bauer ma lepsze dodatki niz europejskie Limited (chcociazby: komputer pokladowy, system dzwieku z subem, samosciemniajace lusterko, automatyczny wlacznik swiatel mijania, klimatronic, itd..).

Zastanawiam sie tylko, czy w Europie nie bylo tez Eddie, bo w 1997, jak planowalismy kupic Explo, to byl w Nieczech wlasnie Eddie (mial takie napisy na siedzeniach i nalepke z tylu), ale teraz (w ubieglym roku) jak szukalem to nie natknąłem sie na zadnego Eddiego. Tylko XLT albo Limited. Ale ze szukalem tylko z rocznika 1999 lub 2000, wiec mozliwe ze wczesniejsze roczniki byly w wersji Eddie... :hmm:
Pozdrawiam,
Adrian

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy

2008-01-18, 07:00

Limited to praktycznie full wypas włącznie ze skórą...

ja mam 94 Limited to jak na ten rocznik to jest spoko... właśnie ściemniające się lusterko, radio z subem i głośnikami JBL, automatycznie włączające się światła, dwie pamięci ustawienia fotela kierowcy, alarm z immobiliserem i dwoma pilotami, ..... itd itp

eddie dość często nie miały nawet alarmu fabrycznie nie mówiąc o radiu z subem.

ale - Limited ma jeszcze jedną piękną rzecz... siedzenia przednie z wysuwanymi zagłowkami - nie cierpie tych jednolitych siedzeń... :?
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

welder3

2008-01-18, 08:57

Drodzy koledzy czy pomożecie zidentyfikować mojegoEX podaje rzeczy które przychodzą mi do głowy(skórzane fotele z pełną regulacją elektryczną oraz pompowane poduszki,klima manualna z nadmuchem na tył i przód,elektryczne szyby i lusterka
,centralnyzamek ,włącznik 4x4i low range który nie wiem do czego służy)wersja chyba europejska. Gość od którego kupiłem też nic nie potraił mi powiedzieć na jego temat. :?:

Awatar użytkownika
BliG

2008-01-18, 15:06

welder3, wrzuc jakies fotki, albo przeslij emailem (szczegolnie fotele, oraz karoseria), a takze ten nawiew na tyl.

Jankes, w europejskim Limited z 2000 nie ma ani suba, ani sciemniajacego lusterka, ani automatycznych swiatel :( Sa faktycznie: alarm z immo, trzy pamieci ustawienia foteli (sa 2 przyciski ["1" oraz "2"], ale jak wcisniesz te przyciski jednoczesnie to wtedy jest 3 :) )... no i te wysuwane zaglowki, ale ich da sie uzywac tylko podczas postoju, albo jak chcesz sie polozyc, bo w czasie jazdy to niestety brakuje regulacji przod-tyl :/
A moze Ty masz jakis patent na przerobienie tych zaglowkow na "regulowane", albo chociaz na stale przesuniecie ich do przodu (tak zeby glowa nie leciala do tylu, a wzrok w sufit)?
Pozdrawiam,
Adrian

Awatar użytkownika
fotomysz

2008-01-18, 15:16

A moze Ty masz jakis patent na przerobienie tych zaglowkow na "regulowane", albo chociaz na stale przesuniecie ich do przodu (tak zeby glowa nie leciala do tylu, a wzrok w sufit)?
podaj jaki masz roztaw prowadnic i jaka średnica, może z P605 pasują, maja rewelacyjna regulacje :)
Jak przysune do przodu to jeżdże z garbem :-P
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie :P
SHREK '09 4.0 V6 OHV :D
Stworzyłem POTWORA ;P
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo :P więc jest SHREK

Awatar użytkownika
Wojciechow

2008-01-18, 21:27

Załaczam zdjęcie mojego autka z profilu ... Zdjęcia ze środka jeszcze sie nie dorobiłem a teraz już zimno i ciemno jakoś :-)

Ale w środku - tapicerka welurowa, ale fotele z full elektryką (szczerze mówiąc nie widziałem nigdy wcześniej czegos takiego), "cienkie" radio, klimatyzacja manualna, napędy 4x4 Auto / High / Low ...

Pomóżcie mi go zidentyfikować ...
Załączniki
Explorer.jpg
Explorer.jpg (52.07 KiB) Przejrzano 5087 razy

Awatar użytkownika
luk_jag

2008-01-18, 22:20

II :mrgreen:
Serwis AGD ardo,polar,whirlpool,amica,ariston,indesit i inne... 601-707-425
Służę pomocą :-)

chevidan

2008-01-18, 22:23

niebieskiego :grin:
Ostatnio zmieniony 2008-01-18, 22:23 przez chevidan, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „WARSZTAT”