Witam wszystkich. niedawno nabylem EX2 nie znam sie kapletnie na takich samochodach i mam taki problem ze jak przelaczam naped na cztery to po jakims czasie zaczyna mi cos lekko wyc z przodu. jak skrecam mocno kola to cos mi sie blokuje w przednim napedzie (tak jak by sie wlaczala kontrola trakcji albo mechanizm rorznicowy) i nieraz wlaczaja mi sie kontrolki od napedow i OD (mrugaja) i wtedy nie moge przelaczyc napedow i ciagle cos buczy z przodu i na zakretach blokuja sie przednie kola (2* lekko przychamuje i jedzie dalej) czy moze wie ktos co to moze byc? i ile moze kosztowac ewentualna naprawa? z gory dziekuje i pozdrawiam
krawczyk, jak dalej będziesz jeździł z napędem 4x4 po czarnym to naprawa będzie bolała bardzo... masz SoHC wiec pozycja:Auto jest do jazdy po czarnym
4x4 HI leki teren,szutry, drogi piaskowe...itp...
4x4LOV trudne warunki terenowe... głębokie ciężkie do przejechania błotka...itp...
to tak w wielkim skrócie czytaj forum, wpisz w szukaj napęd 4x4 SOHC
z 4x4auto na 4x4 hi podczas jazdy możesz spokojnie przełączać, ale żeby zapiąć 4x4 LOV musisz się zatrzymać, wajcha na N, noga na hamulec i dopiero pokrętłem na 4x4LOV
z 4x4auto na 4x4 hi podczas jazdy możesz spokojnie przełączać, ale żeby zapiąć 4x4 LOV musisz się zatrzymać, wajcha na N, noga na hamulec i dopiero pokrętłem na 4x4LOV
czyli suma summarum z tego co wyczytalem to wogole nie mozna wlaczac napedu ani 4x4hi ani 4x4 low na twardej nawiezchni bo bedzie grubo !? Prosze jezeli dobrze rozumiem to potwierdzic to co napisalem bo juz mnie schizy lapaly ze lewego EXa kupilem:P dzieki pozdro