Hej mam pytanie czy ten olej z aukcji będzie odpowiedni to mojego exa?Dodam,że do tej pory był lany przez poprzedniego właściciela 15w40 a chciałbym wlać taki jaki być powinien http://moto.allegro.pl/olej-silnikowy-5 ... 65610.html
Jeżdżę na takim od kilku lat, a wymieniam 2 razy w roku. Jestem zadowolony. Dobra cena, a silnik w każdych warunkach działa tak samo dobrze. Sprzedają też taki sam w Aso zdaje się, pozostaje mieć nadzieje, że te z allegro to ta sama jakość mimo takiego samego opakowania.
wyciek mam przy filtrze,ale nie o to chodzi,olej muszę zmienić tak czy inaczej,ale ponieważ prawdopodobnie mam do wymiany napinacze rozrządu,łudzę sie że będzie mniej grzechotało,jak jest zimny to jest cisza,więc gęsty może pomoże na jakiś czas
prawdopodobnie mam do wymiany napinacze rozrządu,łudzę sie że będzie mniej grzechotało
to od razu szukaj silnika, jeśli w ten sposób chcesz uciszać rozrząd.. chyba, że auto na sprzedaż idzie i musisz go uciszyć przed ewentualnym kupującym...
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...
nie nie sprzedaję,zrobię napinacze a jesli będzie trzeba to cały rozrząd,wszystko tu ładnie chodzi i niewielki przebieg mam ja na ten rocznik,po prostu póki nię sprawdzę napinaczy to nie dowiem się dokładnie co to jest,więc na razie chcę go zalać,ktoś tu na forum miał przed laty identyczne objawy jak u mnie i nie był to rozrząd,więc jaki najgęstrzy mogę wlać?