Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Klubowicz lekwp
Klubowicz
Model Explorera: Ex I 1993 ,1994

Re: forumowa jedynka ?? Dyskusja o odbudowie jedynek

2012-07-19, 12:56

"druga sprawa, że jak już dasz "gwarancję", bez opcji "upalania", to jak udowodnisz klientowi, że katował auto? Czasem ciągnięcie przyczepy przez pół Polski może być większym wyzwaniem dla skrzyni niż jazda w terenie."

Zakładam że jak ja będę uczciwy to inni w stosunku do mnie też.
I TEGO BĘDĘ SIĘ TRZYMAŁ.
Waldemar

Awatar użytkownika
Klubowicz lekwp
Klubowicz

2012-07-19, 12:58

pieniądze zarabiam w swoim zawodzie , jakim na razie nie powiem.
Komornik-zabierasz Exy ludziom za niezapłacone mandaty? :mrgreen:
:-D :-D :-D :-D :-D

Oj , oj boliiiiiiiiii przepona ze śmiechu . Dawid przestań bo skrętu kiszek dostanę. :509:
Ostatnio zmieniony 2012-07-19, 14:45 przez lekwp, łącznie zmieniany 2 razy.
Waldemar

Awatar użytkownika
luk_jag

2012-07-19, 13:04

:evil: :evil: :evil:
Serwis AGD ardo,polar,whirlpool,amica,ariston,indesit i inne... 601-707-425
Służę pomocą :-)

Awatar użytkownika
Klubowicz lekwp
Klubowicz

2012-07-19, 13:06

:evil: :evil: :evil:
Klimatyzacje powoli ogarniam i pozdrawiam Cię serdecznie. ;-)
Ostatnio zmieniony 2012-07-19, 13:07 przez lekwp, łącznie zmieniany 1 raz.
Waldemar

Awatar użytkownika
luk_jag

2012-07-19, 13:11

lekwp,
Wiesz, mój wieloletni kolega po fachu kiedyś powiedział :tanio szybko i solidnie to 3 różne usługi"
Wnioskuję że musisz być bardzo zamożnym człowiekiem mając takie podejście do sprawy bo nie oszukujmy się ale jak ktoś zapłaci Ci za remont skrzynki kilo złota po czym ją zepsuje niewłaściwym użytkowaniem to na 1000000000% się nie przyzna. Wtedy będziesz ją poprawiał za fre?
Tak tylko pytam bo cały czas nie kumam twoich intencji.

Awatar użytkownika
Hubi
Model Explorera: EX I 1994 hotwheels

2012-07-19, 13:13

heh.. to nie chodzi o to, że ktoś tu jest cwaniaczkiem i chce korzystać z cudzej wiedzy - zwyczajnie może być trudno znaleźć chętnego do oddania auta w ręce kogoś kto się dopiero uczy.

Czasem błahostka decyduje o powodzeniu całej naprawy. Sam wiem ile razy robiłem głupie błędy w czasie napraw swojego auta.

Warto się uczyć na cudzych błędach i wiedzę zdobywać np. w trakcie pracy w jakimś warsztacie, przy boku kogoś kto zna temat.

Gratuluje pomysłu i odwagi. Osobiście nie dałbym gwarancji nawet na skrzynię, którą sam sobie poskładałem. Nie znając dobrze tematu możemy narazić klienta na wydatki kilku tysięcy złotych. Naprawa może czasem zależeć od wymiany jednego gumowego wężyka lub innej śmiesznie taniej części, a nie znając się na temacie doprowadzimy do wymiany połowy skrzyni...

i żeby nie było wątpliwości - nie mam nic personalnie do twojej osoby, ale pomysł nauki na cudzych autach jest moim zdaniem nietrafiony
musi się gdzieś nauczyć robić te skrzynie abyśmy w przyszłości Ja i On mieli pewność że nic nie jest zaniedbane.
w EXI nie ma rzeczy trudnych - czasem tylko są czasochłonne :chillout: 517015460

Awatar użytkownika
luk_jag

2012-07-19, 13:13

Klimatyzacje powoli ogarniam i pozdrawiam Cię serdecznie.
Nutka cynizmu? Nie mam czasu na udzielania nauk. Forumowicze dzwonią bardzo często w sprawie klimy i nikogo nigdy nie zbyłem. W tym tygodniu dzwoniło 2 klubowiczy.

Awatar użytkownika
Klubowicz lekwp
Klubowicz

2012-07-19, 14:11

heh.. to nie chodzi o to, że ktoś tu jest cwaniaczkiem i chce korzystać z cudzej wiedzy - zwyczajnie może być trudno znaleźć chętnego do oddania auta w ręce kogoś kto się dopiero uczy.

Czasem błahostka decyduje o powodzeniu całej naprawy. Sam wiem ile razy robiłem głupie błędy w czasie napraw swojego auta.

Warto się uczyć na cudzych błędach i wiedzę zdobywać np. w trakcie pracy w jakimś warsztacie, przy boku kogoś kto zna temat.

Gratuluje pomysłu i odwagi. Osobiście nie dałbym gwarancji nawet na skrzynię, którą sam sobie poskładałem. Nie znając dobrze tematu możemy narazić klienta na wydatki kilku tysięcy złotych. Naprawa może czasem zależeć od wymiany jednego gumowego wężyka lub innej śmiesznie taniej części, a nie znając się na temacie doprowadzimy do wymiany połowy skrzyni...

i żeby nie było wątpliwości - nie mam nic personalnie do twojej osoby, ale pomysł nauki na cudzych autach jest moim zdaniem nietrafiony
musi się gdzieś nauczyć robić te skrzynie abyśmy w przyszłości Ja i On mieli pewność że nic nie jest zaniedbane.
Dlatego na razie skrzyń nie tykamy i robią je mechanicy którzy pierwsi w Cz-wie zaczęli je reperowac jakieś 15 lat temu.
Paweł jest mechanikiem ma swój warsztat i robi wszystko poza automatycznymi skrzyniami bo ich jeszcze nie zna.
Waldemar

Awatar użytkownika
Klubowicz lekwp
Klubowicz

2012-07-19, 14:18

Klimatyzacje powoli ogarniam i pozdrawiam Cię serdecznie.
Nutka cynizmu? Nie mam czasu na udzielania nauk. Forumowicze dzwonią bardzo często w sprawie klimy i nikogo nigdy nie zbyłem. W tym tygodniu dzwoniło 2 klubowiczy.
Ikony w twoim komentarzu odczytałem jako złośliwą wrogość , jeśli się mylę to przepraszam.
Dziękuję Ci za to że uświadomiłeś mi iż prawidłowe nabicie klimatyzacji to nie " odkręcić se kurek z gazem " Dziś tamtą lekcję przyjmuję z pokorą. Nie będę udawał że było łatwo. Zęby zgrzytnęły mi ostro ale to dzięki Bogu już przeszłość. ;-)
Waldemar

Awatar użytkownika
Robert Kamyk
Model Explorera: BRAK

2012-07-19, 14:20

Maciek oglądałeś... :-) na zdjęciach wygląda całkiem dobrze... :-)
Za późno...
Obrazek
... jest dopiero po śmierci...

Fon: 508212090
Robert

Awatar użytkownika
Klubowicz lekwp
Klubowicz

2012-07-19, 14:24

lekwp,
Wiesz, mój wieloletni kolega po fachu kiedyś powiedział :tanio szybko i solidnie to 3 różne usługi"
Wnioskuję że musisz być bardzo zamożnym człowiekiem mając takie podejście do sprawy bo nie oszukujmy się ale jak ktoś zapłaci Ci za remont skrzynki kilo złota po czym ją zepsuje niewłaściwym użytkowaniem to na 1000000000% się nie przyzna. Wtedy będziesz ją poprawiał za fre?
Tak tylko pytam bo cały czas nie kumam twoich intencji.
Pytanie : Czy TY tak robisz ?
Waldemar

Awatar użytkownika
luk_jag

2012-07-19, 14:46

Ja od ponad 12 lat prowadzę swoją firmę usługową i tylko staram się Ci uświadomić że z gwarancjami (przy naprawach bez znacznego zarobku) łatwo nie będzie.Na co dzień spotykam takich cwaniaków którzy udowadniają swoje racje i żądają naprawy w ramach gwarancji.Mimo wszystko życzę powodzenia i uczciwych klientów.
Z drugiej strony ja uważany jestem za najdroższego serwisanta w moim mieście (mimo to na brak zleceń nigdy nie narzekałem) ale daje rok gwarancji na wykonane usługi i reklamacje wykonywane są w pierwszej kolejności.

Awatar użytkownika
Klubowicz lekwp
Klubowicz

2012-07-19, 14:52

[quote="Hubi"]heh.. to nie chodzi o to, że ktoś tu jest cwaniaczkiem i chce korzystać z cudzej wiedzy - zwyczajnie może być trudno znaleźć chętnego do oddania auta w ręce kogoś kto się dopiero uczy.

Mam 4 swoje skrzynie do nauki i to ja będę inżynierem który stanie pod mostem.
Jeśli uznamy z Pawłem że jesteśmy dostatecznie gotowi aby wziąć odpowiedzialność za czyjś samochód TO DOPIERO WTEDY to zrobimy.

Podstawowa mechanika tzn. zawieszenie , silnik , blacharka, lakier , tapicerka , ogarnięte do do tych prac jesteśmy jako firma gotowi.
Waldemar

Awatar użytkownika
Klubowicz lekwp
Klubowicz

2012-07-19, 14:55

Ja od ponad 12 lat prowadzę swoją firmę usługową i tylko staram się Ci uświadomić że z gwarancjami (przy naprawach bez znacznego zarobku) łatwo nie będzie.Na co dzień spotykam takich cwaniaków którzy udowadniają swoje racje i żądają naprawy w ramach gwarancji.Mimo wszystko życzę powodzenia i uczciwych klientów.
Z drugiej strony ja uważany jestem za najdroższego serwisanta w moim mieście (mimo to na brak zleceń nigdy nie narzekałem) ale daje rok gwarancji na wykonane usługi i reklamacje wykonywane są w pierwszej kolejności.
Zauważ że rozmawiamy na forum w małej społeczności . Tutaj każdy przekręt ma krótkie nogi.
Waldemar

Awatar użytkownika
Klubowicz perkuter
Klubowicz
Model Explorera: Ponownie Blazer 4.3

2012-07-19, 18:54

Bez klimatyzacji i bez gazu do czasu gdy nie kupisz chcesz ? To Ci pożyczę.
Dzięki kolego ale właśnie zakupiłem ;-)

Wróć do „SAMOCHODY Z OGŁOSZEŃ”