Niestety idzie jesień więc czas zrobić to co już w zeszłym roku powinienem - znika w oczach prawy próg. Wiem że w dziale blacharskim jest temat o progach ale patrząc na daty mam wrażenie że "zmarł" jakieś 2-3 lata temu ięc piszę tu

Doradźcie gdzie w naszym kraju kupić progi do EX-a II bo internet nic specjalnie nie chce podpowiedzieć?
I jeszcze jedno - podczas wojaży wakacyjnych miałem takie zdarzenie - po przejechaniu jakichs 5 km od odpalenia samochody wskazówka temp. na czerwonym i alarm na desce rozdzielczej. Staję macam - płyn jest, rury gorące i odpowiednio twarde (dają się scisnąć w miarę), chłodnica też gorąca. Postałem ostygł i z duszą na ramieniu zacząłem wracać do ośrodka wczas. I okazało się że wszystko w normie - temp oki... Wróciłem po tygodniu do domu ok 250 km i znowu ok. Teraz też nie ma problemu. Ale moją uwagę zwróciło, że kiedyś do zbiorniczka wyrównawczego (wiosną) dolałem wody i cały czas w nim jest woda. A pod korkiem w chłodncy piękny żółciutki Prestone. Znaczy tak jakby się woda z nim nie wymieszła - dziwne prawda...?