Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
piotrek

Jazda na ustawieniu " N "

2008-01-24, 20:55

Drodzy koledzy i nie tylko ; nie mam dostępu do wszystkich wątków więc może coś przeoczyłem - proszę podpowiedzcie jak zdiagnozować żródło hałasu w przednim lewym kole...
Nie wiem czy można jechać w pozycji " N " a jeśli tak to z jaką prędkością z górki bo pojechałem z obawą tylko kawałek i hałas był niesłyszalny ale i prędkość minimalna około 20 na godz. więc chciałbym szybciej a nie wiem czy można wrzucić z pozycji " D " wrzucić w biegu
" N " a jeśli tak to do jakiej prędkości... Hałas pojawia się po ruszeniu i wzrasta w miarę zwiększania prędkości...Kiedy przyspieszam lub zwalniam różnica jest niewielka podobnie na zakrętach hałas w żadną stronę nie milknie ...Nie jest on duży ale słyszę wyrażnie szum po ruszeniu z lewej strony... Jutro przełożę opony ale to raczej nic nie zmieni ponieważ na " luzie " nie słychać...
Pozdrawiam Wszystkich i proszę o pomoc
Piotrek

chevidan

Re: Jazda na ustawieniu " N "

2008-01-24, 21:53

na 99% masz piastę koła do wymiany.na luzie z zapalonym sinkiem możesz jechać(znaczy się toczyć)prędkość dowolna.

Mikado

2008-01-24, 22:28

piasta jak nic :-)
na N możesz spokojnie wyrzucić tylko uważaj żeby silnik Ci nie zgasł, bo to wtedy (przy dużej prędkości) byłoby niebezpieczne dla skrzyni

a na marginesie: jeśli masz prawą piastę dobrą to dogadaj się z Radkiem, bo on ma lewą :-D

piotrek

2008-01-24, 22:31

Dzięki bardzo jutro to głębiej sprawdzę i poszukam na grupie pomocy w zakupie piasty -- pewnie koledzy mają doświadczenie gdzie najlepiej i za ile kupić...
Wszystkiego dobrego
Piotrek

[ Dodano: 2008-01-24, 22:35 ]
Panowie a podpowiedzcie bo jestem jeszcze trochę lewy w temacie kontaktów na grupie jak skontaktować się z Radkiem i skorzystać z Waszej rady !!!
Piotrek

[ Dodano: 2008-01-24, 22:37 ]
I bardzooooo przepraszam RRRadka za małą literkę która się pojawiła w jego imieniu -- Ach te emocje ze smokiem...
Piotrek
Ostatnio zmieniony 2008-01-24, 22:50 przez piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.

chevidan

2008-01-24, 22:47

ma górze strony masz "menu" a tam "szukaj".wpisujesz piasta i wyświetlą ci się tematy z nią związane.gdzie kupić,za ile,jak wymienić itd.

Mikado

2008-01-24, 22:48

Rad-T wszędzie go pełno :-D
co do pomylonej literki to możesz sobie to poprawić klikając na "edytuj" w prawym górnym rogu Twojej wiadomości...

powodzenia! :-)

Wróć do „WARSZTAT”