czy może ktoś podać model tłumika (chodzi o wymiary) flowmaster do Exa,albo nr tel do masterpart,bo nie wiem który tłumik wybrać,magnaflow czy flowmaster,chciałem pogadać z kimś kto ma z tymi tłumikami do czynienia,żeby mi powiedział który lepszy,a może jest w Poznaniu ktoś kto ma coś takiego u siebie żebym mógł posłuchać jak chodzi.
MateuszEx1,właśnie o to mi chodziło,siedzę w domu z przeziębieniem i nie wiedziałem jakie są wymiary,dzięki,
FOX,taki przelot to fajna sprawa,tylko mój samochód jeździ na codzień,czaszami kilka godzin w nim spędzam,więc raczej odpada z powodu hałasu
teraz muszę wybrać pomiędzy magnaflow a flowmasterem np 50.
to co proponujecie,44 czy 50,do codziennej jazdy,żeby sąsiedzi nie rzucali we mnie pomidorami,ale żeby było coś słychać przy dodawaniu gazu
a jaką rurę ma Explo II OHV,bo z amerykańskiego katalogu Flowmaster wynika że 2",prawda to
Ostatnio zmieniony 2012-10-13, 19:58 przez karolb863, łącznie zmieniany 1 raz.
Zależy ile jeździsz i czy lubisz w ogóle taki hałas. Jak wymienisz na tłumik flowmastera nie spodziewaj się cichego brzmienia, a wymieniać na jakiś cichy to się chyba nawet nie opyla. Takie moje zdanie. Najlepiej bulgot na postoju jak w Hemi:D i moc jak przyśpieszasz tak jak ma Zenet albo inni
hałasu nienawidzę,ale dźwięk V6 lub V8 to nie hałas,to przyjemność ,muszę tylko gdzieś posłuchać flowmaster 44 i 50,żeby znaleźć ideał,jutro podjadę do firmy która tłumiki ma w małym palcu,może coś ciekawego zasugerują
założyłem wczoraj tłumik zamówiony i kupiony tu http://proex.pl/,zaraz po założeniu byłem rozczarowany,bo był bardzo cichy,ale po 15 minutach jazdy zaczął być słyszalny,nie wiem któremu z tłumików flowmaster odpowiada,chyba bardziej 50,podsumowując wydech jest zdecydowanie bardziej basowy,nie hałasuje tak żeby sąsiadom to przeszkadzało i kosztuje 300 zł,więc 200zł taniej niż flowmaster
a ja wroce do( jak to nazwać) ktos kiedys wrzucił foto z hamerykanów takie elektrycznie otwierane do wylotu spalin,ale po chłopsku pisze,bo to by mnie interesowało.jak wiecie to dawajcie
Używajcie polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE. wielka stopa
a ja wroce do( jak to nazwać) ktos kiedys wrzucił foto z hamerykanów takie elektrycznie otwierane do wylotu spalin,ale po chłopsku pisze,bo to by mnie interesowało.jak wiecie to dawajcie