Witam. Powracam do tematu klawiatury na drzwiach. Przyczyne nie dzialania klawiatury u mnie juz rozwiazalem . Cala wtyczka znajdujaca sie w dzwiach kierowcy byla skorodowana na pinach i 2 kable sie ukruszyly. po podlaczeniu wszystkiego klawiatura swieci po nacisnieciu klawiszy i samochod daje sie zamknac poprzez nacisniecie klawiszy 7/8 i 9/0. Znalazlem tez kod ale cos chyba z nim nie tak bo po wprowadzeniu nic sie nie dzieje a jak wprowadze inny to klawiatura sie blokuje na 1 minute przez mruganie podswietlaniem . Wyczytalem ze to oznacza bledny kod wpisany kilka razy, Ma kto moze jakies pomysly dlaczego kod nie dziala?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2012-11-02, 23:02 przez Mikesils, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko dziala poprawnie jak widac czyli zamykanie i podswietlanie klawiatury.u mnie po dotknieciu klawiatury rowniez zapala sie swiatelko pod lusterkiem jak i rowniez oswietlenie wnetrza.rozumiem ze kod znalazles rozbierajac tapicerke.byl na sterowniku?ja tak wlasnie swoj znalazlem.po wprowadzeniu kodu ktory spisalem ze sterownika moglem juz zmienic na swoj.Moze u Ciebie jest zmieniony sterownik?i poprostu kod jest nieprawidlowy?by cokolwiek zmieniac w szyfrze musi byc najpierw wprowadzony oryginalny kod...
w moim autku otwieram drzwi kodem i kiedys takze zamykalem ale cos sie pokielbasilo i teraz sie tylko otwiera ale si enie zamyka i caly czas pika centralka po wlorzeniu kluczyka do stacyjki ostatnio cos pogrzebalem w bezpiecznikach i wszystko sie wlaczylo potem troche pojezdzilem po ukrainie czyli po dziurach i sie to znowu wylaczylo nie wiem o co chodzi