Witam.
Ja testuję generator HHO - jak na razie w Atosie (1,0), ale widząc po efektach za chwilę będę zakładał generatory w 1,9 SDI, oraz w Exie.
Efekt finalny Atosik zszedł z 8 l (przy mojej ciężkiej nodze) do 5 - 5,5 l, przy wzroście momentu obrotowego.
Dodam, że te filmiki są miłe, łatwe i przyjemne, a w rzeczywistości sam montaż, dobór elementów zmusza do poznania zasad elektryki, chemii, polityki i innych zagadnień. Aha - przydaje się też słownik wyrazów brzydkich...
Od miesiąca walczę z amperomierzem. Potrzebuję amp, który wyskalowany jest do 30 A i wytrzyma prąd ciągły 20-22 A. Większość dostępnych ma właśnie takie parametry z dodatkowym zabezpieczeniem prądu chwilowego 50 A, pali się przy 20 A (z pięknymi efektami dymnymi...)
W przyszłym tygodniu będę miał więcej czasu to (jeżeli będzie zainteresowanie) opiszę moje przygody z HHO i dlaczego są (!) oszczędności, a jeżeli ich nie ma to dlaczego.. Dodam, że jeżeli chodzi o EX to generator będę chyba ściągał z US. Dostępne u nas nie za bardzo się nadają. Nie ma jak włożyć ich pod maskę, a w bagażniku uważam że mija się z celem (długie przewody, spada ciśnienie gazu itd.). Żeby oszczędność zadziałała w naszych smokach - potrzebne jest około 2,2-2,5 litra gazu na minutę (atos zadowala się 1,3-1,5 l. gazu na min.)
http://www.youtube.com/watch?v=IeQA5fu8 ... re=related
Do Exa myślę o czymś takim jak w linku powyżej - generator poziomy do terenówek montowany w ramie.