Kurczę, zaczynam się trochę obawiać, bo po rzekomej kalibracji Exik dziwnie na PB ciągle pracuje, (na gaz nawet nie przełączam bo wole nie ryzykować), a przed tak nie było. Poki co marze o tym, że coś źle poustawiał:D
Bo boję się, czy przypadkiem nie bede miałą takiego problemu jak tu: http://www.explorerfanklub.org.pl/forum ... &start=165

Zobaczymy co jutro orzeknie konsylium w drugiej pracowni mistrzów

Po wizycie w drugiej pracowni - nie mam żadnych dodatkowych wieści, no może jedynie taką, że reduktor mam standardowy, więc wymienię na odpowiedni. Wróciłem też do poprzedniego gaziarza na poniedziałek jestem umówiony na test drogowy lpg.
Ale,
Po wczorajszym strzale, silnik zaczął kompletnie źle pracować na PB, z czym nie miał problemu wcześniej. Tak jakby nie palił na wszystkie gary, jest mułowaty i trochę nim telepie.
Gaziarz stwierdził, że to może przepływka albo cewka powoduje złą prace na PB.
Kable i świeczki sprawdziłem wczoraj w nocy przebić nie ma.
Idę zaraz zobaczyć co z tą przepływką, odłączę i zobaczę jaka reakcja. Choć wydaje mi się, że przepływka dostała po dupie po ostatnim strzale i dlatego tak.
Potem zresetuje kompa, bo może to chodzi o błędną kalibracje gazu wczorajsza i jakieś błędy komp Exa z gazowego przechwycił.
co sadzicie??
Jak sprawdzić cewkę??