Obawiam się, że aktualnie nie zaspokoję twojej ciekawości. Co do centrowania, to widziałem gdzieś wątek na amerykańskim forum gdzie ktoś montował elementy skrzyni z miernikiem zamontowanym do skrzyni, tak aby całość układu była ustawiona centralnie wobec całej obudowy skrzyni. Być może to było przesadne amerykańskie podejście gdzie wszystko jest opisywane "for dummies", ale tak robione, że co do drugiej rzeczy jest potrzebny "special tool", który jest dostępny w najbliższym sklepie, ale nie oznacza to, że takich sposobów się nie używa.Kolego Hubi ja czekam z niecierpliwością na info o centrowaniu całego układu skrzyni.
Nawet do ustawienia durnej pompy stosuje się "special tool", choć i można zrobić to "na oko", jak zapewne robi to większość mechaników w Polsce (ja swoją tak samo robiłem).
Wątki te śledziłem ze dwa lata temu i jak trafie na nie to chętnie je przedstawię.
Swoją drogą chyba nie powiesz mi, że zakładając np. "kierownicę" jesteś 100% pewien, że nie ma żadnego odchylenia wobec osi całego układu. Jak ją krzywo założysz to narażasz łożyska na niewłaściwą eksploatację, a co za tym idzie - na ich skrócony żywot.