Druciak jako tłumik płomienia bardzo dobrze się sprawdza ale czy miedź nie będzie reagować, tzn czy nie zajdzie patyną ?
Po jakimś czasie napewno będzie, ale przecież patyna zabezpiecza miedź przed dalszą korozjąDruciak jako tłumik płomienia bardzo dobrze się sprawdza ale czy miedź nie będzie reagować, tzn czy nie zajdzie patyną ?
Boguś ,druciak jest stalowy nie miedziany .Druciak jako tłumik płomienia bardzo dobrze się sprawdza ale czy miedź nie będzie reagować, tzn czy nie zajdzie patyną ?
Chyba chodziło Mu o rurkę miedzianą.
Boguś ,druciak jest stalowy nie miedziany .
Ja stosuję mieszankę 50:50 borygo z elektrolitem .Mastan jak sobie radzisz z zamarzaniem elektrolitu?
Sprzedawcy HHO piszą, że dodanie KOH obniża temperaturę zamarzania wody, w pracy mam laboratorium fizyko-chemiczne i pytałem o to laborantkę. Niestety KOH nie obniży temperatury zamarzania, może to zrobić sól, jednak z roztworu soli nie będzie wodoru (tak mi powiedziała).
Zastanawiam się czy zmieszanie KOH i soli da mi zamierzony efekt, lub dodanie płynu chłodniczego (borygo).
Z KOH testowałem i na balkonie wszystko mi zamarzło
Chlor z soli reagował z żelazem z płyt celi .Właśnie nie wiedziałem jak zareaguje elektrolit na borygo. Bo jak wczoraj zrobiłem próbę z solą to mi się trochę ruda woda zrobiła
Lepszy zestaw od tego z linka skompletujesz sobie za połowę tej ceny .http://www.oferteo.pl/wizytowka/101663_ ... ferta.html
Gotowy zestaw do -25CJedyna sztuka to wmontować go w miejsce koła zapasowego. Myślę, że wiosną zajmę się tym tematem