Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy
Kontakt: Strona WWW

Re: Luz na wale napędowym

2008-01-29, 06:09

słychać takie tompnięcia,coś jak by ktoś pukał młotkiem w oponę.najbardziej jak mam skręcone koła i ruszam pod górkę.na głatkiej drodze też słychać ale mniej.czuć to też pod tyłkiem :-)
daniel, ale on ma Explo II i może to być też wybite przednie zawieszenie... drążki z czasem wyrabiają się i zaczynają stukać. Archie coś takiego przerabiał.

no chyba, że faktycznie to stuki w tylnym moście blokada choć nie powinno to być aż tak wyczówalne.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

chevidan

2008-01-29, 11:01

najlepiej takie rzeczy usłyszeć-poczuć wtedy można coś pewnego stwierdzić.

archie

2008-01-29, 14:56

witojcie, Jankes tylko przez skromność nie dodał, że dzięki niemu przestało stukać (regulatory drążków imported from Jankes). Ale rzeczywiście na temat stuków w zawiesiu wiem sporo z doświadczenia. To jednak trzeba słyszeć osobiście. czasem sam próbowałem przekazać komuś dżwięki kląska, trykocze, klanka, chrabęści. nic to nie dało.

kasper3211

2008-01-29, 16:25

Chodzi mi po głowie pomysł jak to sprawdzić ,ale to dopiero w piatek.Wjechać na rolki przednie koła lekko do góry aby nie wyciągały do przodu,rolki nadelikatnym chamólcu ido kanału szukać.

Wróć do „WARSZTAT”