Gratulacje i pełen szacun za kawł dobrej roboty
A podliczyłeś już koszt wszystkich części które wymieniałeś ? Bom bardzo ciekaw ile to wyszło

co do kosztów:
- komplet master rebuild - czyli jak już pisałem wszystkie uszczelki, uszczelki płyty, panewka pompy, wszystkie tarczki i przekładki, 3 pasy, kulki do płyty, etc + upgrade kit do płyty sterującej - 1100 z przesyłką z USA
- obydwa łożyska jednokierunkowe do hamulców - 500 z przesyłką
- baniak benzyny ekstrakcyjnej 5l - 75 zeta
- olej 12 litrów AMSOIL - 515 zeta
zrobiłem teraz dłuższy testdrive, około 40 km po moich okolicznych drogach wsiowych, przy dzisiejszej pogodzie i kilku postojach ze zgaszonym silnikiem temperatura doszła max do 60 st. Natomiast jedno muszę poprawić - w sumie na własne życzenie

(jak to mawia moja babcia nadgorliwość gorsza od faszyzmu), po pierwszej krótkiej jeździe miałem wrażenie, że jest ciut mało oleju, więc dolałem - teraz jest jednak za dużo i zmiany biegów są odrobinę wyczuwalne choć też nie zawsze, przy niższym stanie były idealnie płynne.
Inaczej niż przed remontem jest zmiana 3-4 - zdecydowanie dłużej ciągnie na obrotach, ale za to overdrive wchodzi idealnie bez przedłużania jak to miało miejsce wcześniej.
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...