Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator
Model Explorera: SOHC 99, OHV Sport 92
Kontakt: Strona WWW Facebook

Re: 21 FINAŁ WOŚP - dyskusje i propozycje

2013-01-14, 12:51

Niestety ale brakuje osoby, która by to wszystko chciała zgarnąć do kupy. Brakuje wodza w pełnym tego słowa znaczeniu.
hehehehe i kim ten wódz miałby zarządzać ? ;)
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2013-01-14, 12:59

No nie tyle kim ile klubem. Osoba, która by porwała wszystkich swoim optymizmem :mrgreen:
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator

2013-01-14, 13:01

Rafał, ale Ty sobie jaja robisz teraz... prawda ... ? Nie piszesz poważnie.. prawda ? Taki joke od poniedziałku... prawda ?

Awatar użytkownika
Hubi
Model Explorera: EX I 1994 hotwheels

2013-01-14, 13:29

No nie tyle kim ile klubem. Osoba, która by porwała wszystkich swoim optymizmem :mrgreen:
jak to Radek ma w podpisie

"Optymizmowi na drugie imię rozczarowanie"

Obrazek
w EXI nie ma rzeczy trudnych - czasem tylko są czasochłonne :chillout: 517015460

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2013-01-14, 13:53

Dobra, już nic nie mówię. Radek tak, to taki śmiech przez łzy...... Co tu komentować...
Ja tylko piszę o tym, że nie ma osoby, która by sie poczuwała do jakiś działań i wsio...
Pozdrawiam
Rafal

Awatar użytkownika
Klubowicz jacek4
Klubowicz
Model Explorera: EX II 1996 OHV

2013-01-14, 18:09

Generalnie to Hubert i Wy wszyscy macie rację , ale......

Nie pierwszy raz pada wtrącona między wierszami uwaga na temat spotkań na rajdach i w terenie na taplaniu się w błotku, a teraz doszły jeszcze zalewane imprezy.(ja tam przd lustrem w samotności nie potrafię)

Każdy robi to co lubi i jako dorosły sam o tym decyduje - ja nie jeżdżę exem tylko do pracy po czarnym (tu się tego nauczyłem) tylko lubię też błotko, a abstynentem też nie jestem i przychodzi czas także na spotkanie towarzyskie przy czymś rozweselającym.
Właśnie to że ludzie się spotykają w realu, pozwala nam się lepiej poznać a nie być tylko forumowymi nickami.
Przy takich spotkaniach łatwiej się umówić na cokolwiek i coś zorganizować, ale to też zależy kto w czym jest dobry, na czym się zna (ja raczej jestem techniczny niż umysłowy)
Ty , Radek i jeszcze parę osób ma umysły takie bardziej logistyczno-organizacyjne i wydaje mi się że jak by takie osoby były w realu na jakiejś pojazdówce, zlociku lokalnym, czy nawet na zalewanej imprezie i zaszczepiły pomysł,to pewnie lepiej by to wyszło.
Ja takich zdolności nie mam, dopiero teraz wyczytałem wskazówki jak pewne rzeczy się robi

Wydaje mi się że ta dyskusja powinna być przed a nie po fakcie, jak czekaliście jak reszta na reakcję innych to było wcześniej powiedzieć żeby teraz zadziałali inni, ale w ten sposób że jako osoby doświadczone, moglibyście dać wskazówki co i jak się robi, bo ja tak jak pisałem zielonego pojęcia w tej kwestii nie mam,ale jak bym wcześniej wiedział jak się załatwia takie rzeczy to bym spróbował.
Myślę że jest sporo osób które także nie mają pojęcia jak to się organizuje.

Co do negowania istnienia klubu to się nie zgadzam z taką teorią że skoro nie pomogliśmy to nie jesteśmy klubem - klub to grono osób,pasjonatów czegoś,mające wspólne pasje i zainteresowania w danej dziedzinie.
A typowo pomocowe organizacje to się nazywają np. fundacja.

Co do organizacji imprez terenowo-stołowych to zawsze robimy otwarte dla wszystkich którzy się dopiszą do listy, tak więc jak by co to zapraszam.

Zawsze lepiej w realu pogadać w większym gronie osobiście,na żywo wtedy da się więcej i łatwiej a nie anonimowo z nad klawiatury.

Będzie czas na wycieczkę, taplanie,poważne rozmowy, potem te mniej poważne i zabawa do końca.

Szkoda że nie wyszło, szkoda teraz płakać nad rozlanym mlekiem po fakcie.....
Czas myśleć pozytywnie o przyszłości.
jacek4
kom. +48 515 276 140

W walce z ogniem nie ma kompromisów - są zwycięstwa, ale i czasem są porażki...
http://www.youtube.com/watch?v=NErhyfVwscU

Awatar użytkownika
Hubi

2013-01-14, 19:26

Generalnie to Hubert i Wy wszyscy macie rację , ale......

Nie pierwszy raz pada wtrącona między wierszami uwaga na temat spotkań na rajdach i w terenie na taplaniu się w błotku, a teraz doszły jeszcze zalewane imprezy.(ja tam przd lustrem w samotności nie potrafię)
na zwykłym zlocie pije się piwo i tapla w błocie, więc proszę nie musisz się czuć wywołany do tablicy. Wasze preferencje alkoholowe i sposób na wspólną zabawę nie są tematem tej rozmowy. Stwierdzenie było proste i oczywiste - do zabawy chętni są zawsze, a do pracy i działania ich brak.
Wydaje mi się że ta dyskusja powinna być przed a nie po fakcie, jak czekaliście jak reszta na reakcję innych to było wcześniej powiedzieć żeby teraz zadziałali inni, ale w ten sposób że jako osoby doświadczone, moglibyście dać wskazówki co i jak się robi, bo ja tak jak pisałem zielonego pojęcia w tej kwestii nie mam,ale jak bym wcześniej wiedział jak się załatwia takie rzeczy to bym spróbował.
Myślę że jest sporo osób które także nie mają pojęcia jak to się organizuje.
a myślisz, że w jakim celu rozpocząłem temat 3 miesiące temu???
powinienem był wywoływać "chętnych" imiennie i na siłę? miałem napisać, że jak nic nie zaproponujecie , to nic nie zrobię? :->
Co do negowania istnienia klubu to się nie zgadzam z taką teorią że skoro nie pomogliśmy to nie jesteśmy klubem - klub to grono osób,pasjonatów czegoś,mające wspólne pasje i zainteresowania w danej dziedzinie. A typowo pomocowe organizacje to się nazywają np. fundacja.
a czy nam chodzi o to abyśmy działali jak fundacja? będę się powtarzał, ale 3 miesiące temu powstał wątek, na który nikt praktycznie nie odpowiedział. Klub to nie tylko wspólne spotkania i zabawa, ale również wspólne działanie w jakimś celu. WOŚP to tylko przykład, z resztą wałkowany co roku...
Kilka osób sama się zgłosiła do struktury organizacyjnej i pomimo przyjęcia na siebie pewnych funkcji, brak z ich strony działania.
Będzie czas na wycieczkę, taplanie,poważne rozmowy, potem te mniej poważne i zabawa do końca.
to ile czasu sobie jeszcze damy na poważne rozmowy?
Jestem na tym forum praktycznie od początku jego istnienia. To już ponad 5 lat minęło... to ile twoim zdaniem powinniśmy jeszcze czekać?
Czas myśleć pozytywnie o przyszłości.
proponuję wnikliwą lekturę tego działu... te same rozmowy co roku - istne Déjà vu.
Co roku brak chętnych i co roku kończy się na tej samej dyskusji, która prowadzi do nikąd.
Przyszłość będzie taka sama jak do tej pory. Przez 5 lat nic się nie zmieniło, to dlaczego teraz nagle miałoby być inaczej?

Najbardziej mnie rozbraja ogólne podejście typu "ja się nie nadaję", "ja nie potrafię"... a co tu qrna trzeba umieć? jak bardzo "umysłowym" trzeba być, żeby rzucić np. propozycję "zróbmy znowu koszulki, tylko z innym wzorem", "może zróbmy jak zwykle kubeczki", "fajnie by było załatwić podpis Owsiaka"... przykłady można mnożyć.
Chodzi zwyczajnie o to, że tu nikt nie oczekiwał, że zaraz się wszyscy do działania rzucicie, ale nikt nie sądził, że podjęcie tematu przez kogokolwiek jest tak "umysłowym" i niewykonalnym zadaniem....

podsumuję to odpowiedzią na wypowiedź Rafała
Ja tylko piszę o tym, że nie ma osoby, która by sie poczuwała do jakiś działań i wsio...
Osoby chętne do działań są (a przynajmniej do tej pory były), tylko nie można stale oczekiwać, że będą wszystko robić same.
w EXI nie ma rzeczy trudnych - czasem tylko są czasochłonne :chillout: 517015460

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2013-01-14, 19:29

No to ja jeszcze 5 groszy trące.
ażdy robi to co lubi i jako dorosły sam o tym decyduje - ja nie jeżdżę exem tylko do pracy po czarnym (tu się tego nauczyłem) tylko lubię też błotko, a abstynentem też nie jestem i przychodzi czas także na spotkanie towarzyskie przy czymś rozweselającym.
Właśnie to że ludzie się spotykają w realu, pozwala nam się lepiej poznać a nie być tylko forumowymi nickami.
Tu sie zgadzam
Ty , Radek i jeszcze parę osób ma umysły takie bardziej logistyczno-organizacyjne
Tu też sie zgadzam
Wydaje mi się że ta dyskusja powinna być przed a nie po fakcie, jak czekaliście jak reszta na reakcję innych to było wcześniej powiedzieć żeby teraz zadziałali inni
Tu sie nie zgadzam, bo w sumie Hubert pisał dużo wcześniej...
Co do negowania istnienia klubu to się nie zgadzam z taką teorią że skoro nie pomogliśmy to nie jesteśmy klubem - klub to grono osób,pasjonatów czegoś,mające wspólne pasje i zainteresowania w danej dziedzinie.
Tu się zgadzam częściowo, bo istnienie klubu bez klubowych imprez, wspólnych działań (również pomocowych) mija się z celem.
Zawsze lepiej w realu pogadać w większym gronie osobiście,na żywo wtedy da się więcej i łatwiej a nie anonimowo z nad klawiatury.
Tu sie zgadzam i dodam od siebie że bez "zarządu" i bez jego cyklicznych spotkań i dyskusji na żywo nic sie nie zbuduje.
I to niech będzie smutną puentą tego wątku...
Pozdrawiam
Rafal

Awatar użytkownika
Robert Kamyk
Model Explorera: BRAK

2013-01-14, 21:19

szkoda że tak wyszło... powiem szczerze, też czekałem aż wypłynie coś od Was...
i troszkę się zdziwiłem, że potrafiąc zorganizować (bo potraficie to doskonale)... odpuściliście
Osoby chętne do działań są (a przynajmniej do tej pory były), tylko nie można stale oczekiwać, że będą wszystko robić same.
Ja potrafię odessać część instalacji amoniakalnej... zrobić w niej wakum... odgazować maszynę... przygotować kocioł do przeglądu udt... produkować wodę technologiczną... ogólnie ogarniam wszystko co jest związane z mediami...
ale niestety nie ogarniałem jeszcze nigdy takich akcji ze sponsorami...firmami... itp...
Najbardziej mnie rozbraja ogólne podejście typu "ja się nie nadaję", "ja nie potrafię"... a co tu qrna trzeba umieć? jak bardzo "umysłowym" trzeba być, żeby rzucić np. propozycję "zróbmy znowu koszulki, tylko z innym wzorem", "może zróbmy jak zwykle kubeczki", "fajnie by było załatwić podpis Owsiaka"... przykłady można mnożyć.
Chodzi zwyczajnie o to, że tu nikt nie oczekiwał, że zaraz się wszyscy do działania rzucicie, ale nikt nie sądził, że podjęcie tematu przez kogokolwiek jest tak "umysłowym" i niewykonalnym zadaniem....
najlepiej na złość matce odmrozić sobie uszy :-/
Za późno...
Obrazek
... jest dopiero po śmierci...

Fon: 508212090
Robert

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator

2013-01-14, 21:54

Pitolicie... i żal tym bardziej to czytać... taka prawda.

Jakie załatwianie sponsorów ? Robicie jakieś cuda z niczego. Hubert zapytał u siebie w firmie, każdy mógłby zrobić to samo u siebie - czy to jest takie trudne ? Wystarczy po 100 pln od szefów 10 firm i mamy koszulki i kubki zasponsorowane. Czy to taki problem?

Poza tym jak już pisałem przy okazji innego tematu gro kosztów ponieśliśmy z własnej kieszeni - bo uważaliśmy, że tak należy - od takie poczucie przywiązania do klubu jak i akcji pt. wośp. Jakie umiejętności o czym w ogóle piszecie ? :eek: :x

Nikt nie potrafi obsługiwać telefonu albo napisać maila ? Jakich cudnych umiejętności trzeba aby napisać: "Dzień dobry, piszę w imieniu klubu explorera. Przygotowujemy na wośp, (srośp, inne akcje - niepotrzebne skreślić) gadżety klubowe. Czy zechciałby Pan/Pani się podpisać na nich, aby przedmioty trafiły na aukcje.

POZA TYM jak już wcześniej pisaliśmy z Hubertem NIE PISALIŚMY O BRAKU DZIAŁANIA. Ale wszyscy skrzętnie pomijają ten wątek - piszemy, że NIE BYŁO NAWET ZAINTERESOWANIA, ani krzty POMYSŁU na tegoroczną akcję, a o to pytaliśmy w listopadzie. O POMYSŁ choćby.

Jakie media ??? gdzie ? Znacie adres redakcji "Trójki" ? Na stronie można sprawdzić, jakbyście weszli z ulicy i przedstawili sprawę, nikt by Wam nie odmówił - podobnie zapewne w innych redakcjach. Wystarczą chęci i uśmiech - czy to są jakieś specjalne umiejętności ?

Piszesz Robert:
najlepiej na złość matce odmrozić sobie uszy :-/
Nie na złość - tylko z bezsilności - my też mamy życie prywatne i inne zobowiązania, poza tym na 1600 użytkowników i ponad 100 KLUBOWICZY tylko dwóch co roku ma robić tą akcję ? Może ja się nie uzewnętrzniam ze swoimi problemami, ale też je mam i muszę sobie z nimi radzić na co dzień, a jednak wysupłuję jakoś jeszcze czas i resztki energii żeby coś podłubać przy EFK. Dlaczego zatem mieliśmy znowu teraz robić wośp przy zerowym zainteresowaniu - temat wisi od listopada i pies z kulawą nogą nie napisał w wątku. Po co ? Dla klubu ? A na cholerę skoro wszystkim to wisi. Znamy lepsze sposoby pomagania innym niekoniecznie pod szyldem klubu, co zaczęliśmy robić, bo klub nie był zainteresowany, przecież nikogo nie będziemy zmuszać. I tyle.

Każdy robi jak chce i co chce, ale błagam nie piszcie tylko pierdół pt. nie wiemy jak to się robi. Umieliście wcześniej naprawiać explorery ? nie... ale się nauczyliście próbując... tak samo robi się takie akcje - próbuje się i poprzez własne doświadczenie następnym razem idzie łatwiej. Nie trzeba zdawać z tego egzaminów, ani mieć dyplomów specjalnych uczelni medialnych.

Tyle ode mnie. Teraz możecie sobie po mnie pojeździć, wisi mi to. Moderować też wątku nie będę więc mają Państwo pełen freestyle.

[/code]

Awatar użytkownika
Robert Kamyk

2013-01-14, 22:08

nikt po nikim nie zamierza jeździć...mam nadzieję... moim zdaniem trzeba się dogadać żeby w przyszłości uniknąć takich nieporozumień... ja cały czas myślałem że skoro nie mam możliwości załatwić np. koszulek czy kubków to się nie odzywałem... i tyle...
Za późno...
Obrazek
... jest dopiero po śmierci...

Fon: 508212090
Robert

Awatar użytkownika
Klubowicz MirEx68
Klubowicz
Model Explorera: II OHV 96 156KM

2013-01-14, 22:34

Nie ma się co tłumaczyć, sprawa została zawalona i tyle :oops: . Niestety też się do tego przyłożyłem :oops: . Teraz trzeba wyciągnąć wnioski z porażki, i na kolejną WOŚP nie dać ciała jak obecnie :oops: .
tel. 723810754 chcesz się dodzwonić napisz wcześniej SMS-a, w wolnej chwili oddzwonię.

Awatar użytkownika
Klubowicz jacek4
Klubowicz
Model Explorera: EX II 1996 OHV

2013-01-15, 00:31

Może nie koniecznie trzeba teraz pisać że do tego nie trzeba ścisłego umysłu, bo może i nie trzeba - fakt, wykonanie paru telefonów i wysłanie maili nie jest trudne, ale jak ktoś tego w życiu nie robił to naprawdę nie wie.
I w takiej sytuacji podpowiedź od osób które to robiły może by pomogła - ja bym próbował,ale do tej pory myślałem że takie rzeczy załatwiacie mając wyrobione jakieś znajomości i dojścia, układy z kimś kto zrobi tanio koszulki ,kubki i inne gadżety w małym nakładzie - bo już byliście kilka razy klientami itp.
Co do pomocy od własnych firm to nie zawsze można liczyć na swoją firmę w tych czasach.

A co do sposobu spędzania czasu w błocie i preferencji alkoholowych to wcale tego być w temacie, bo może się wydawać co niektórym że po prostu zbiera się jakaś grupa meneli na zwykłe chlaństwo, a niedługo wejdziemy na temat preferencji seksualnych,religijnych itp.

My to robimy jak jest okazja a nie cyklicznie weekendowo.

Owszem - na zlotach tapla się w błocie i pije piwo - i owszem, właśnie staramy się to robić w postaci takich małych zlotów lokalnych, korzystając także z tego że jest ku temu okazja - lista jest zawsze otwarta, to nie są potajemne wyjazdy umawiane na pw za plecami,a potem upubliczniane po fakcie opisami i fotkami.

Na duże zloty ciężko jest nieraz ludziom dojechać przez pół kraju,a i tak zbierze się z 10-15 autek więc staramy się lokalnie, ale i tak mały odzew.

A to też wymaga czasem wspólnego dogadania paru szczegółów , ustaleń ii wspólnych przygotowań, ale za każdym razem jest już łatwiej bo spotykając się lepiej można się porozumieć i dogadać na żywo.

Nie mamy w wawce np. jakiegoś miejsca na spotkania na takie pogaduchy organizacyjno-towarzyskie jak inne kluby, np.motocyklowe. I dlatego to są jedyne okazje do spotkań w realu.

A może po prostu takie czasy nastały że codzienne problemy i sytuacja w polandii oraz perspektywy na przyszłość gaszą ludzi ?

Zauważcie też to że kiedyś na głupi rajd, wtopę czy nawet charytatywną integrację udawało nam się momentalnie skrzyknąć ludzi i było nas zawsze większe grono - a teraz ?
To daje też trochę do myślenia.
jacek4
kom. +48 515 276 140

W walce z ogniem nie ma kompromisów - są zwycięstwa, ale i czasem są porażki...
http://www.youtube.com/watch?v=NErhyfVwscU

Awatar użytkownika
Hubi

2013-01-17, 11:27

Awatar użytkownika
Robert Kamyk

2013-01-17, 11:34

Hubi, wiemy...wiemy już... dotarło :!: