tak + - A do pustej i bez dodatkowej chłodnicy oleju tak prawie dokładnie 9,7lNie około 3 litrów tylko 4,5l do 5
Dzięki. Możesz mi dać szybki tutorial jak to robić? Jakie wartości ustawić na kluczu dynamometrycznym i czym kręcić?Nie wiem jak z softem ale naprawę powinieneś zacząć od regulacji pasa hamującego, najczęstszy powód kłopotów z przechodzeniem z jedynki na dwójkę. Jeśli to nie pomoże trzeba będzie zwalać skrzynię.
Dzięki. Ale ja mam u siebie skrzynię czterobiegową. Gdzieś na forum tutaj znalazłem, że 2 obroty to za mało i skrzynia się grzała. Trzeba było odkręcić 3.5 obrotu żeby było dobrze.ja dawałem u siebie w wątku:
Dokręcasz 14Nm, a potem dwa pełne obroty do tyłu:
Czy takim samym momentem ustawia się wszystkie pasy hamujące, zarówno od biegów jak i overdrive?Definitywnie 14 i dwa do tyłu no chyba, że zrobisz "palcami". Za dużo odkrecisz i będzie się ślizgać.
wg jednego manuala tak obydwa tak samo,Czy takim samym momentem ustawia się wszystkie pasy hamujące, zarówno od biegów jak i overdrive?
Dzięki. Nic z tego nie rozumiem.Taśma odpowiedzialna za 2 i 5 bieg to Front Band (Pierwsza od silnika)
Taśma 2 w kolejności jest odpowiedzialna za 3 bieg Intermediate Band
Potrzebne elementy do zapięcia 5 biegu to Front Band, Forward Clutch, Direct Clutch, oba hamulce jednokerunkowe są zwolnione.
Gdzie kosz forward jest głównym spięciem do przodu i uczestniczy na każdym biegu oprócz reverse.
To tak poglądowo