http://adrenalinka.pl/mazurskie-wykroty/informacje
cytując Franca:
Długo myślałem nad tą imprezą. Wszak Mazurskie Wertepy to dla mnie legenda, na której się wychowałem. Podejrzewam również, że i większość ze starej gwardi. Już od kilku lat przemierzam sobie po cichutku tereny Mazur Północnych w celu lokalizacji ciekawych i legalnych dróżek. W końcu po namowach kilkorga przyjaciół zdecydowałem wspólnie z moimi pracownikami o próbie reaktywacji idei tej kultowej imprezy.
Spróbujemy powrócić dekadę wstecz kiedy nie było jeszcze Gratów, Ruraków i Zmot. Mazurskie Wykroty nawiążą ideą do starego rajdu organizaowanego przez warszawski Wertep Klub a układanego przez Kosiaka i Moliego.
Spróbujemy przygotować ponad 280 km trasę bięgnąca w wiekszości zagubionymi mazurskimi dróżkami, na której znajdziecie sporo przeszkód terenowych o zróżnicowanym charakterze. Mazurskie Wykroty będą imprezą tylko i wyłącznie dla aut z klasy turystycznej. Tym się pewno różnimy od MW bo tam w ostatnich edycjach pojawiało się już sporo zmot.
Próby będą przejezdne w większości na kołach jednak czasami aby zdobyć dodatkowe punkty trzeba bedzie mocno pokombinować ( nierzadko z windą lub tirforem ).
Formuła 48 godzin non stop nie wyklucza oczywiście powrotu do bazy i integracji. Jednak aby pokonać całą trasę i wszystkie punkty terenowe niezbędna będzie jazda nocna.
Zapraszamy wszelkie auta o kołach do 37 cali, bez grubych zmian w nadwoziach i bez pełnych klatek zewnętrznych. Wyciągarki w klasie Ekspedycyjnej dopuszczamy dowolne ( bo nie jakość ale ilość prób i nawigacja będą decydowały o wyniku). Mazurskie Wykroty to również impreza dla aut seryjnych z napędem na 4 łapy. Wskazane są tylko solidne zaczepy, dobre opony ( tirfor dla ambitnych ) i brak stresu przed porysowaniem karoserii.
Mam nadzieję, iż pierwsza edycja wypali na tyle fajnie, że bedziemy tę imrezę kontynuować cyklicznie.
Wstępne info na: http://adrenalinka.pl/mazurskie-wykroty/informacje
PS Mentalnie i logistycznie jesteśmy gotowi na zmierzenie się legendą - reszta zależy od Was :)21
Franc i stara ekipa adrenalinki : Wujcio, Fredek, Marecki, Iza