Na palce zawalcz.
Palcami do oporu i odkręcasz 1,5 obrotu.
Warunek śruby regulacji muszą być czyste.
A nie chciałbyś mi go odsprzedać?i pomyśleć, że u mnie w Krakowie taki klucz sobie leży... no ale nic to. Ustaw oba pasy, wstecznego się nie reguluje.
U mnie się nie ślizga, tylko szarpie, ale nie zawsze. I skrzynia zgłasza jakiś problem miganiem kontrolki OD. Może to jedno i to samo, w każdym razie chcę regulować bezinwazyjnie tak długo jak się da.wyjaśniając skomplikowany języch fachowców to po krótce ci powiem, że pasy są potrzebne przy zmianie biegów, bieg sotatni (OD - over-drive) wchodzi bez udziału pasów. Najczęstszym powodem ślizgania przy zmianie z jedynki na dwójkę jest rozregulowany właśnie ten pierwszy pas (pierwszy od silnika)... bądź wyrobiony, bądź zerwany...
na razie nie mogę ci sprzedać bo mnie w Krakowie przez co najmniej miesiąc jeszcze nie będzie.A nie chciałbyś mi go odsprzedać?i pomyśleć, że u mnie w Krakowie taki klucz sobie leży... no ale nic to. Ustaw oba pasy, wstecznego się nie reguluje.
Okazało się, że kolega miał taki klucz. Jak znajdę moment to poćwiczę te nastawy.na razie nie mogę ci sprzedać bo mnie w Krakowie przez co najmniej miesiąc jeszcze nie będzie.
Sprawdzaj wszystko co się da zanim będziesz zmuszony do zwalenia skrzyni. Szarpanie dwójki może świadczyć o zużytych tarczkach ciernych... no ale do tego dojdziemy później jeśli zajdzie taka potrzeba.
Zrobiłeś regulację na odwrót ,ma być 2 obroty na OD .Wczoraj w końcu udało mi się pojechać na kanał i dokonać regulacji obu pasów. Jestem pewien że ustawienia są bardzo bliskie zaleceniom. Śrubę od overdrive'u odkręciłem od razu o 2.5 obrotu, tę od 1 i 2 biegu o 2 obroty.
Hmm, jesteś pewien? Śruba od OD to jest ta bliżej silnika?Zrobiłeś regulację na odwrót ,ma być 2 obroty na OD .
Jestem .Hmm, jesteś pewien? Śruba od OD to jest ta bliżej silnika?Zrobiłeś regulację na odwrót ,ma być 2 obroty na OD .
OK, dzięki. Jeszcze w tym tygodniu postaram się dokonać regulacji. Ale coś czuję, że to nie to jest powodem takiego zachowania skrzyni.Jestem .Hmm, jesteś pewien? Śruba od OD to jest ta bliżej silnika?Zrobiłeś regulację na odwrót ,ma być 2 obroty na OD .![]()
Tak ta bliżej silnika jest od OD .