to super dzięki

jak będziesz odkręcał kolektory to do przedniego napinacza wykręć czujnik temperatury płynu chłodzącego (są dwa koło siebie) bo je uszkodzisz przy wykręcaniu napinacza , (dolnego kolektora nie musisz wykręcać) ale ja bym polecał , jak będziesz wszystko składał to dobrze wyczyść powierzchnię gdzie przychodzą uszczelki i przetrzyj acetonem dla odtłuszczenia , kup uszczelkę w płynie lub czerwony sylikon i mimo że dajesz nowe uszczelki zalecam delikatną warstewkę płynnej uszczelki lub silikonu (tak dosłownie jak kleju na znaczek pocztowy) wiem z praktyki że na 6 takich prac zasysało powietrze z pod kolektorów w dwóch przypadkach i musiałem rozbierać jeszcze raz bo koledzy upierali się by nie dawać silikonumusze zacząć od napinaczy ; tylny {klucz chyba 27 mm } powinienem zrobić w 30 min ale do przedniego trza wyciagnąc kolektor ssacy czyli dłużej bo jeszcze sekwencja gazowa załozona
dokładnie, u mnie ten zabieg był stosowany na każdym możliwy łączeniukup uszczelkę w płynie lub czerwony sylikon i mimo że dajesz nowe uszczelki zalecam delikatną warstewkę płynnej uszczelki
Ja bym zalecał co 70 tys. km, prawie jak pasek rozrząduPo ilu km po wymianie rozrządu powinno się wymienić napinacze? Niestety w "Szukaj" nie udało mi się tego znaleźć, a mam już przejechane 100K km od rozrządu i rano czasem niemiło zgrzyta przy odpalaniu...