http://tablica.pl/oferta/ford-explorer- ... 512a0;r:;s:
I co to jest blokator?

Dodałem opis z ogłoszenia:
Witam.sprzedam mojego kanadyjskiego potwora FORDA EXPLORERA Z 1997 roku z silnikiem ( niezawodnym ) V8 5,0 231k/m z napędem 4x4 all weels drive czyli stały napęd na 4 koła z elekronicznym blokatorem kół w razie boksowania.nie jest to znana wersja europejska ( biedna i z awaryjnymi silnikami 4,0 ) FORD posiada wszyskie możliwe bajery wyposażenia , klimatyzacja 2 strefowa ( przód tył , tył osobny nawiew i sterowanie owym nawiewem + sterowanie audio na tył ) skrzynia automat 4stopniowa ( praktycznie nie do zajerzdzenia uzyczona od f 150 ) po wymianie oleju i filtra w skrzyni oraz w silniku 2 miesiące temu.instalacja gazowa reduktor BRC potężna wydajność , nowe listwy wtryskowe na gwarancji nowe filtry gazu ciekłego i lotnego nowy wielozawór w butli, butla montowana pod samochodem.silnik nie do zatyrania bezobsługowy ( brak jakiegokolwiek rorządu na pasku czy łańcuchu , jest on skladany na kołach zebatych bezobsugowy)ford daje gwarancję na ten silnik na 1.000.000 km.nowy czujnik położenia przepustnicy nowa cewka zapłonowa prawa klimatyzacja nabita odgrzybiona fotele skórzane nie po przecierane ( szary kolor ) tapicerka utrzymana i w miarę czysta.opony zimowe na 16 calowych chromowanych alu i komplet letnich na alu 15 wszysko w fordzie dziala bez zarzutu choc warto wymienic świece zapłonowe i przewody ( zaczyna skakać przy przyśpieszaniu ) czyli juz do wymiany ( komplet świec 100 pln ) dodaję dużo częsci zamiennych, przedni reduktor ,drzwi,błotniki , zderzaki, lusterka, licznik itp. duzo .full elektryka czyli szyby x4 lusterka x2 2 poduszki powietrzne tempomat autoalarm z domykaniem szyb oginalne radio z nagłośnieniem( niesamowity dzwiek ) dorzucam chłodnice wody i klimatyzacji moze sie komuś przda .ok to tyle jezeli ma ktoś pytania to zapraszam , a brak oc i przeglądu wyszło. pytającym czy za 2000 PLN ODDAM MUWIĘ SERDECZNIE DZIEKUJĘ I ODSYŁAM DO SŁADU ZŁOMU...zdjecia tuż tuż dorzuce