Ceny takie same a w stanach 3$ ...Adrian, może coś tutaj znajdzieszhttp://www.okazje.info.pl/szukaj/uszcze ... /ceny.html
MirEx68
jacek4
No tak ale skąd tam olej, powinna być pusta przestrzeń więc albo cieknie na skrzyni albo na reduktorze.Jeżeli masz reduktor, to taki uszczelniacz nie występuje. Uszczelnienia pomiędzy skrzynią łącznikiem a reduktorem są tylko w postaci uszczelek. Z powodzeniem możesz je wyciąć sam z tworzywa na uszczelki.
Mam używam, jak nie zapominamAdrian - przegapiłem temat, ale nie wiele bym pomógł bo mi to wszystko robił mechanik - wyjmował skrzynię.
Jest pewnie tak jak bardziej doświadczeni wyjmowaniem skrzynki piszą.
No i jak będziesz przykręcał koło to daj trochę kleju na śrubki.
Speedo
mylisz się, nie ma tam pustej przestrzeni, jest tam olej ze skrzyni i jak najbardziej moze wyciekac na odcinku skrzynia-lacznik albo lacznik-reduktor (rzadziej bo tylko mala dziurka jest w ogonie skrzyni)No tak ale skąd tam olej, powinna być pusta przestrzeń więc albo cieknie na skrzyni albo na reduktorze.
najlepiej na jakiś dobry sylikon (nie czerwony) i powinno być okwystarczy uszczelkę na łączeniu wymienić.
No dobra to tak zrobię, a uszczelnienia, do reduktora dostałem w lokalnym sklepie w głogowie (numer części znalazł Qdłaty za co dzięki), kosztuje to 18zł a nie 49+ wysyłka jak na allegro.najlepiej na jakiś dobry sylikon (nie czerwony) i powinno być okwystarczy uszczelkę na łączeniu wymienić.
my nawet te stare uszczelki dawaliśmy na dobry sylikon i było ok
(dobry sylikon to taki który reaguje z tłustym olejem a nie ślizga się po nim)
MirEx68