hamerykańskie tłumiki mają troche inna konstrukcje ..... od opla raczej bedzie za mały
i na pewno bedzie głosniejszy no i jescze pozostaje srednica rury , EX ma calkiem słuszną:-0
zawsze można wyjąć słupek ogrodzeniowy i przyspawać
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie
SHREK '09 4.0 V6 OHV
Stworzyłem POTWORA
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo więc jest SHREK
generalnie tak , jest tansze rozwiązanie - castorama ; zestaw rynien i bedzie brzmiało jak 80-tka
[ Dodano: 2008-02-13, 21:49 ]
Ja osobiście rozważałem wydech boczny ....... ale
1. głosny
2. przepisy homologacji europejskiej dot kierunku wydechu
3. struże prawa
4. cena
[ Dodano: 2008-02-13, 21:55 ]
co do tlumikow w trojmiescie to jest kilka fajnych miejsc gdzie " regeneruja" ....
W pruszczu jest taki dziadek co fajnie łata wydechy , nie marudzi ze zardzewiałe itp , robi co sie da , jak znajde do niego namiary to zaraz zamieszcze .
w konstancinie pod warszawą jest magik co kręci wydechy z kwasówki kumpel calutki wydech do 170 konnego audi robił 1200 zł zapłaciła (calutki bez kolektora wydech)
mika kup przelotowy(środkowy) tłumik od audi 80 92r.lub golf III .nie mam przy sobie katalogu bo bym podał numer.będzie cicho i nie będzie stawiał oporów spalinom.kup tłumik aluminiowany firmy PŁUCIENNIK.polska produkcja ale w miarę trwała.cena około 100zł.tłumik kup od większej pojemności lub diesla -mają większą średnicę rur 50-52mm