Prosze o pomoc

Zależy czy masz europejczyka czy też amerykanina. To jest podobnie jak ze przednimi sprzęgiełkami, klockami hamulcowymi, nawet moc silnika w jednym będzie 165KM, a w drugim 170KM.Witam![]()
Prosze o pomocOstatnio kupiłem oryginalne sprężyny do przedniego zawieszenia Exa 94 rok i okazało sie ze do jednego exa 93 rok pasują idealnie a do 94 rok nie pasują. Są różne podwozia czy to facet od ktorego kupilem Exa cos przerabiał ??
OK, ale żeby sprężyny????Zależy czy masz europejczyka czy też amerykanina. To jest podobnie jak ze przednimi sprzęgiełkami, klockami hamulcowymi, nawet moc silnika w jednym będzie 165KM, a w drugim 170KM.Witam![]()
Prosze o pomocOstatnio kupiłem oryginalne sprężyny do przedniego zawieszenia Exa 94 rok i okazało sie ze do jednego exa 93 rok pasują idealnie a do 94 rok nie pasują. Są różne podwozia czy to facet od ktorego kupilem Exa cos przerabiał ??
eee yyyy ale tam jest napisane, że to są sprężyny do 4 calowego liftu... dobry link podałeś?na necie takie zdjęcie ...
http://www.andysautosport.com/coil_spri ... t+by+Brand
jak zdemontuje swoje sprezyny to tez przesle jakies zdjecie...
cholera ale sie wkopałem.. ;/
jesteś pewien, że będą się różnić?Zależy czy masz europejczyka czy też amerykanina. To jest podobnie jak ze przednimi sprzęgiełkami, klockami hamulcowymi, nawet moc silnika w jednym będzie 165KM, a w drugim 170KM.
Akurat dostępnym mi katalogiem Forda E-Cat nie mogę się posłużyć, ponieważ ma skatalogowane części tylko do wersji europejskich - brak wyboru przy zaznaczeniu opcji pozaeuropejskiej lub wpisaniu VINu auta z US. Ale przykładem są problemy innych użytkowników forum z klockami hamulcowymi (w TRW masz kilka opcji do wyboru) czy też sprzęgiełkami (teflonowe czy też inne). Nie będę wspominał już o częściach nadwozia, oświetlenia, mosty z LSD lub bez, nawet OBDII w ExII z początku produkcji. Całkiem możliwe, że ze sprężynami coś tam też zmieniali w pewnym partii VIN.czym miałyby się sprężyny różnić? a tym bardziej sprzęgiełka?? czy w europie inaczej załącza się napędy niż za wielką wodą? Możesz to poprzeć jakimś przykładem z katalogu forda?