Na pewno jak tylko się odkuje to kupuje inne oponki .Witam, Julek1270, ja wyrażę swoją opinie na temat opon Yokohama Geolandar A/T-S G012 które zakupiłem na jesień z zamiarem jazdy całorocznej a i czasem zapuszczenia sie w teren. Wiekszość kupuje BFGoodridge AT, opona bardzo popularna i chyba ponad 30% terenówek na nich jeździ ( dane z czasopisma 4x4 ) i dostępna na całym świecie. Co do Geolandar to jestem bardzo zadowolony są ciche na czarnym (bridgestone dueler były poprzednio i buczały mi) a zimową porą spisują sie świetnie, na mokrym nie ślizgają sie i dobrze trzymają. Owszem naped na4 koła dużo daje nawet na kiepskich oponach ale jeżeli chodzi o przyczepność na śniegu czy hamomowanie to rewelacyjnie sie spisują. Jedynie na oblodzonej nawierzchni włączał mi sie ABS, na sniegu praktycznie wcale. Wiele sobie nawet czasem pozwalałem na tych oponach i nie zwiodłem sie. Nawet wciągnęły mnie pod 300metrowe wzniesienie na leśnej drodze gdzie było 30cm śniegu pod kątem ok 45'. Jak nosiłem sie z zamiarem ich kupna i szukałem opini w internecie to trafiłem na forum Jeep gdzie też je chwalili, a niektórzy jak ty narzekali na BFGoodridge AT. Opona mało popularna i czasem trzeba czekać na sprowadzenie jej przy zakupie, ale warto było i jestem zadowolony. A wiadomo że przy naszych smokach koszt drugiego kompletu to ok 2tyś zł. Może jeszcze ktoś sie wypowie na temat innych opon to coś znajdziesz dla siebie.
Na zimę BFGoodridge AT się nie nadają ,o tak jak napisał rafbor1973 , dokładnie , jakby nie były z gumy ale z kałczuku

Jest jeszcze jedna droższa opcja , zakup typowo zimowych i drugi komplet felg , ale to się zobaczy.
A i tak planowałem założyć 33 cale