Obecnie (już z naprawionym zamykaniem drzwi dzięki pomocy tego świetnego forum) szykuję się powoli do rozpoczęcia użytkowania mojego Explorera II (2001r, wersja limited). Pozostało jeszcze wymienić jeden wahacz i z napraw mechanicznych to tyle, potem pozostaną jeszcze pasy bezpieczeństwa z tyłu, ale to już pikuś. Mam jednak jeszcze jedno pytanie, tym razem już raczej prostsze o trzy funkcje.
1) Jakie są funkcje kierownicy wielofunkcyjnej? Niestety, ale nie dostałem od poprzedniego właściciela instrukcji obsługi, a natomiast w wersji angielskiej dostępnej w internecie kierownica wygląda zupełnie inaczej. U mnie natomiast na kierownicy z lewej strony mam przycisk o pustej kropce i wypełnionej, z prawej natomiast trzy przyciski: =, + oraz - (oraz oczywiście klakson). Mówiąc szczerze, nie mam pojęcia, do czego one służą. Radiem chyba nie sterują, klimatyzacją chyba też nie, a tempomatu (o ile jest...?) narazie nie mogę odpalić, bo nie wyjeżdżałem nim jeszcze poza miasto. Może ktoś się orientuje i mógłby opisać, do czego służą w/w przyciski? Martwi mnie to też, że u mnie (w wersji limited) kierownica jest czarna, a nie jak reszta tapicerki - beżowa. Może to zamiennik i w ogóle funkcje kierownicy nie działają? W załączniku dodałem zdjęcie kierownicy.
2) Czy można mieć jednocześnie podłączone dwa piloty centralnego zamka? Wraz z samochodem dostałem dwie sztuki (wyglądają tak samo), w instrukcji znalazłem fragment o dodawaniu nowego pilota (przekręcanie 8 razy z pozycji zapłonu na ON, czy coś takiego), ale czy przy dodaniu nowego pilota stary się nie skasuje?
3) Czy u posiadaczy radia ze zmieniarką (w bagażniku) w tym Fordzie również zmieniarka działa tragicznie? Płyta wsadzona do CD bezpośrednio w radio działa świetnie, ale jak już włączę muzykę z płyty w zmieniarce podczas jazdy ciągle muzyka się zacina, niektóre utwory przeskakują, etc. Jakieś rady?