po pierwsze fura kwalifikuje się do VAT-2, czyli auto z otwartą przestrzenią ładunkową co oznacza że od każdego 100 pln na paliwo odliczasz 19% dochodowego i 23 Vat-u co sprawia że finansowo jesteś porównywalny ze zwykłym ludkiem który tankuje swojego passata 2.0tdi napędzanego paliwem do ciągników.
Po drugie masz 210km pod maską w aucie którego koszta utrzymania są identyczne jak w przypadku exaII bo jak pisałem kilka pięter wyżej z III ma tylko światła i zderzaki.
Po trzecie znajdź mi pick-up'a na rynku w którym z na tylnej kanapie rozsiadasz się jak król ewentualnie uprawiasz sporty wyczynowe z żoną nie narzekając na brak przestrzeni
Po czwarte auto doskonale się prowadzi w zimie z samym tylnym napędem, ma dobre hamulce
a teraz dla ostudzenia bolączki: ASB nie trawi lawet, DMC auta nie pozwoli na ciągnięcie nawet kempingu bez viatolla i kat na przyczepy, upierdliwie mocuje się tylną rejestrację a zdobycie fajnych felg graniczy z cudem. dodatkowo zaraz po zakupie wymień przednie zaciski hamulcowe z ebonitowymi tłokami na te z metalowymi z Exa dwójki, oszczędzisz ASB, tarcze i nerwy,
mam 32 lata to jest mój 18 samochód i nie zamienię go na nic innego
zapomniełem dodać Amen