wit.rys, a jak to udowodnisz? to tylko foty... i aukcje (zawsze mógł się pomylić)

A jak inni udowadniają przekręcanie liczników ?
Według mnie, na podstawie np. tych zdjęć istnieje uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa - przekręcanie licznika to zwykłe parszywe oszustwo ...
Ostatnio nie śledziłem planów zmian w przepisach, ale takie "poprawki" stanu samochodu mają być (są?) bezwzględnie ścigane...
Są już przykłady pociągania do odpowiedzialności takich "cudotwórców" - stosunkowo często można to oglądać na tvn-turbo...
"Niebiescy" też lubią takie zgłoszenia, bo nie muszą niczego szukać, a jedynie sprawdzić / potwierdzić info...
Być może to kwestia postępującego wieku

ale coraz częściej i coraz bardziej wkurza mnie olewanie - i nie chodzi tylko o nieprzestrzeganie przepisów prawa ale o "panoszenie się" kretyństwa, grubiaństwa i chamstwa, szczególnie na drogach... Może dlatego, że tego "nie trawię" mam skoki ciśnienia ?
No np. dzisiaj - jadę sobie spokojnie za autobusem komunikacji miejskiej, dojeżdżamy do skrzyżowania, powoli bo jest czerwone światełko, a tymczasem PAN KIEROWCA daje po gazie i ... już jest po drugiej stronie i sygnalizacji i skrzyżowania... Bardzo żałowałem, że jeszcze nie mam kamerki, bo na pewno przesłałbym nagranie "niebieskim"