Przepustnice,krokowca oraz czujnik temperatury zasysanego powietrza moczyłem w benzynie
Przepustnice i krokowiec wiem co gdzie znaleść, ale jakby mi ktoś podpowiedział gdzie znajde ten czujnik temp. zasysanego powietrza? To jest gdzieś na dolocie?
I pytanie kolejne o benzyne? To ma być coś konkretnego (benzyna zwykła, benzyna ekstrakcyjna czy np. nitro)?
Bo nie chce żeby mi za dużo wypaliło...
Klima kolego nie ma się co obawiać tak mają
Zgodze się że słychać "pstrykanie" nawet jak AC jest wyłączona. Ale obroty utrzymujące się na 2 tys. to chyba nie to. Ja odnośnie zwiększonych obrotów to z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że miałem taką sytuacje w BMW 525TDS w automacie (kilka lat temu), komputer podnosił obroty silnika bo jak się okazało po diagnozie specjalistów dostawał odczyty z czujnika temperatury w silniku że jest -40`C i w ten sposób chciał dogrzać silnik. Okazało się, że czujnik ok a za wszystko odpowiedzialna była zaśniedziała kostka elektryczna i po wyczyszczeniu dwóch styków wszystko wróciło do normy. A w różnych warsztatach wcześnej chcieli mi wymieniać termostaty, czujniki a w jednym nawet cały komputer. Tak więc może być coś podobnego, ale trzeba trafić na dobrego znachora albo samemu szukać