Limited wersja na Europę była (tylko raczej biedna -dodatkowo skórzane podgrzewane fotele z osobnymi zagłówkami, pamięć lusterek i dodatki drewniane - nic poza tym), ale EB faktycznie nigdy nie widziałem.że jeszcze dołożę swoje dwa grosze...... amerykańska wersja nie miała numeru VIN wybitego na ramie a europejska tak - po stronie pasażera z przodu. Jeśli mnie pamięć nie myli to w Europie nie była oferowana wersja Limited ani Eddie Bauer... samochód pewnie przyjechał z hameryki a ktoś mógł nie tyle przy nim grzebać co przerobił co mu się podobało i na ile starczyło pieniędzy - lampy może mieć z homologacją, prędkościomierz wymieniony, lampki w błotniku wstawione... rocznik 99 miał już tablicę rejestracyjną montowaną na tylnej klapie a nie w zderzaku, itd, itp. Jeśli już w temacie jesteśmy, chciałbym zauważyć, że ja w swoim 94 miałem zamontowane lampki kierunkowskazów w błotniku, rejestrację miałem na klapie a nie w zderzaku i lampy przednie miałem z homologacją a jeździłem w USA - zakupiłem części z Polski i zamontowałem..... najlepiej sprawdzić VIN w carfax.... that's all.
Światła się nie kupi nawet za 800 za sztukę, nawet za 3579 zł za sztukę.Jakbyś czytał to byś wiedział, że nie ma co oglądać, a światła można kupić za 200zł, więc nie jest to specjalnie znaczący element przy zakupie samochodu ...Jak będziesz oglądał furę to zwróć uwagę na reflaktory, a generalnie chodzi o homologację. Dobrze żeby homologacja była europejska tj. oznaczenie "E z numerem w kółku" np."E13" (tak jest u mnie), jeżeli będzie tylko homologacja USA tzn. napis "DOT" czeka Cie wymiana reflektorów.
Ale spoko ten wygląda na europe, chyba że ktoś coś pozmieniał...
Powodzenia przy oględzinach i ew. zakupie
No złapałeś mnie, ja się zawszę nabijam jak moja konkubentka pyta "czy mamy światła", ja na to wtedy- tak ale nie włączoneŚwiatła się nie kupi nawet za 800 za sztukę, nawet za 3579 zł za sztukę.Jakbyś czytał to byś wiedział, że nie ma co oglądać, a światła można kupić za 200zł, więc nie jest to specjalnie znaczący element przy zakupie samochodu ...Jak będziesz oglądał furę to zwróć uwagę na reflaktory, a generalnie chodzi o homologację. Dobrze żeby homologacja była europejska tj. oznaczenie "E z numerem w kółku" np."E13" (tak jest u mnie), jeżeli będzie tylko homologacja USA tzn. napis "DOT" czeka Cie wymiana reflektorów.
Ale spoko ten wygląda na europe, chyba że ktoś coś pozmieniał...
Powodzenia przy oględzinach i ew. zakupie
Natomiast reflektory można kupić już za 50 zł. za sztukę zależnie od stanu.![]()
![]()
![]()
![]()
A co wy tak z tymi tablicamiRad-T , też się głowiłem dlaczego nie został przerejestrowany,facet juz ma go przeszło rok,mowi ze tak duzo jego kolegow robi zeby zaoszczedzic na tablicach.
Pozdrawiam
No i mandaty przychodzą do poprzedniego właścicielaA co wy tak z tymi tablicamija tak jeżdżę już ponad 2 lata i nie myślę przerejestrowywać ....
z tego co mowi facet to samochodem wiekszosci jezdzi żona,on sam pracuje czesto za granicą.Dowiem sie kiedy go kupil bo bedzie chyba musial mi przekazac umowe z poprzednim wlascicielem zebym mógł bez problemu przerejestrowac samochódno ja jestem ze Starachowic i nie powiedziałbym ze ten Ex jeździ tutaj az tyle czasu... ja go widuje od wakacji ale moze to moje subiektywne odczucie... próbowałem nawet nawiązać kontakt z właściceilem ale On chyba nie miał na to ochoty![]()
ale fakt jest faktem ze caly czas jest na tablicach WPR...
z tego co mowi facet to samochodem wiekszosci jezdzi żona,on sam pracuje czesto za granicą.Dowiem sie kiedy go kupil bo bedzie chyba musial mi przekazac umowe z poprzednim wlascicielem zebym mógł bez problemu przerejestrowac samochód