dostałem odpowiedź że takimi cechami charakteryzuje się oryginalna taśma borgwarner i że pan z dobrego serca wysyłał mi zamiennik i oryginał za 130zł choć ja za,ówiłem 2 pasy po 109 i wcale nie chciałem taniej tylko dobrze nie kumam tego świata
No i skrzynka złożona... powoli zaczyna wszystko śmigać co do taśmy wysłali mi nową a starą odesłałem i zwrócą mi kasę nie wiem czy trochę nie spanikowałem ale czy Wy byście coś takiego założyli?
Skrzynka dostała nowe uszczelki i taśmę jedną bo w sumie obie były dobre ale profilaktycznie wymieniłem tą od spalonego tłoka
Reasumując skrzynie trójkowe mają te same bebechy ale w przypadku silników 4.0 i 4.6 są pewne różnice:
w 4.6 dzwon jest większy i nie podejdzie do 4.0 i na odwrót
w 4.0 konwerter jest taki sam jak w II-ce
w 4.6 konwerter jest mocowany do talerza na 8 śrub 15-tek a potem dopiero talerz do koła zamachowego na 4 15-tki zasada montażu jest taka sama
5r55w/s ma na tyle zamocowaną przegrodę z uszczelnieniem i byliśmy mile zaskoczeni że zdejmując tyłem do dołu nie obrzygał nas olej
5r55w/s jest masywniejsza i ma większe podzespoły od 5r55e i nic nie jest wymienne poza taśmami OD i intermidiet
do zdjęcia ASB trzeba odkręcić katalizatory
aha i żeby wyciągnąć pompę trzeba lekko opukać wieloklin na zasadzie dociskać ręką z góry i pukać od dołu i na odwrót ewentualnie użyć czegoś co się nazywa "slide hummer"