Pierwsze zdjęcie to (Jackowa) pompa od OHV. Widać przykryty blaszką tak zwany (chyba) termik, u mnie zdechł i został ominięty. Pożar i pompa o wywalenia.
Przewody w JEDNEJ wiązce idą do pompy, czujnika ilości paliwa i do tego termika.
Ostatnie zdjęcie to bak i pompa z SOHC (taką pompę wraz z całym szpejem mam od Radka) widać tam rozchodzącą się wiązkę na pompę i czujnik poziomu paliwa (4 przewody) i do kostki na baku (3 przewody).
Czy został termik rozdzielony w SOHC w porównaniu do OHV i umieszczony na baku?
Czy jak go nie mam bo nie mam i nie podłączę to czymś to grozi?
Czy jakiś inny pomysł?
tak na 400% on daje prąd na pompe jak mu immo pozwoli wiem bo od tego gówiena walił mi bezpiecznik i okazalo sie że sie kabelek sygnałowy od immo przetarł i dotykał masy
Jeżeli w OHV "termik" to przekaźnik od immo to co go zastępuje w SOHC skoro go nie ma na pompie?
Jeżeli czarna kostka na baku w SOHC to czujnik ciśnienia oparów paliwa to do czego to służy? Do czego jest przydatne? Co będzie jak tego nie podłączę? Dla pewności nie mówimy o tym okrągłym z wężykiem tylko o czarnej kostce do której idą przewody od wiązki z pompy.
jest mały problem z tym przekaźnikiem na module pompy, bo w wersjach hamerykańskich w ogóle takie cudo nie występuję i zastanawiam się czy to nie było robione np. na kanadę, albo jako ekstra wyposażenie (immo).
Będziemy szukać po symbolach
a nie czas przenieść ten temat do warsztatu ?
Ostatnio zmieniony 2015-01-20, 10:37 przez Rad-T, łącznie zmieniany 1 raz.
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...
na Kanade Radek, udało mi się to obejść wieczorem wrzucę wam manual jak top zrobić jak znajdę zeszyt z notatkami, co do przekaźnika pompy powinien być w lewym tylnym nadkolu
to z 2 fotki to moduł immo na 900%
Ostatnio zmieniony 2015-01-20, 10:52 przez boris, łącznie zmieniany 1 raz.
Był Ford Explorer Sport Trac 4.0 SOHC
Był Ford Explorer III 4.6 V8 Limited
Ford Explorer II 4.0 V6 OHV 4" Sport edition by Boris