Czy podczas jazdy zgasł by przez czujnik wału i nie wyświetlił tego błędu ?Czujnik położenia wału...???
No też o tym pomyślałem, ale chyba coś bym usłyszał? jak to sprawdzić?Martwi mnie to kręcenie na pusto i lekko... Żeby się nie okazało, że rozrząd podziękował za współpracę.
No właśnie podpinałem skaner i błędów nie ma oprócz tego czujnika prędkości pojazdu ale skasował się, no rano dziś jeszcze próbowałem i tak na chwilkę miał chęć zapalić ale zaraz zgasł, teraz sprawdzałem ciśnienie paliwa i jest, ale aku się rozładowało, może za słabe ładownie jest i iskra jest mizerna?niekoniecznie musiałbyś cokolwiek usłyszeć,czasami jedyne co słychać to -cisza![]()
tak na szybko,to podepnij obojętnie jaki skaner i sprawdź błędy,jeżeli będą błędy czujnika wałka rozrządu to jesteś już bliżej wykrycia sprawcy (urwany rozrząd),możesz też sprawdzić kompresję,nie wiem czy są w sohc jeszcze jakieś szybkie sposoby sprawdzenia rozrządu
No w tyg zrobię koniecznie bo już ciemno, z pół roku temu sprawdzałem to miał książkowe, sprawdziłem jedną świecę i jest mokra od paliwa, niemożliwe chyba żebym miał 2 cewki i takie same objawy na obydwu.zrób pomiar kompresji na początek naj mniej kosztuje a sporo powie nam
Jeżeli to coś z rozrządem to wystarczy zmierzyć na każdej ze stron po 1 świecy cz trzeba wszystkie? Pytam bo dostęp do niektórych jest fatalnyjeżeli ukręciło rozrząd to spręzanie padnie i może zalewać świece bo fazy się nie będą zmieniały znaczy ogólnie dupa blada
Domyśliłem sięBłąd speed sensora jest pozostałością po mojej naprawie