Witam kończąc mój dawno zaczęty problem , pochwalę się iż wczoraj uruchomiłem sterowanie nadmuchów w kabinie mojego Forda . A mianowicie odbyło się to tak . Pojechałem w sobotę do warsztatu , który zajmuje się skrzyniami z zamiarem sprawdzenia skrzyni i umówienia się na wymianę oleju . Przy okazji gość popatrzył na olej i stwierdził iż u mnie w skrzyni jest błoto , więc nikt nie zmieniał pewnie od nowośći - przebieg na zegarze 162000 km. Wracając do tematu , będąc w warsztacie właściciel powiedział iż robił remont takiej samej skrzyni , a auto stoi u niego za garażem , bo nie zostało odebrane już przez ponad pół roku. Skorzystałem z okazji i poprosiłem o kluczyki bo okazało się iż EX który tu stoi to dokładnie taki sam jak mój model. Popatrzyłem na podciśnienia i wszystko się wyjaśniło , podciśnienia były kompletnie żle podłączone , po piętnastu minutach spędzonych w garażu wszystko ruszyło , tylko klima nie chłodzi więc muszę to jeszcze sprawdzić .W moim układzie nie było także podciśnienia na listwie wtryskowej co mogło to powodować , czy wpływało to na pracę silnika znacząco . Z informacji podam tylko iż wymiana oleju z usługą to około 650 zł a remont skrzyni 2700 zł .Jak te ceny kształtują się u was