Czy ktoś wie na jakiej częstotliwości może pracować nadajnik w ex?, jestem na etapie zakupu bram garażowych i chciałbym wykorzystać to ustrojstwo do ich otwierania.
Ktoś ma doświadczenia w tym temacie?
Dzięki a od jakiej częstotliwości wiesz - tak w razie czego wolałbym wiedzieć.Niestety, ale ten nadajnik działa do 400 MHz, a europejskie bramy działają głównie na 433MHz. Raczej się nie połączysz.
Pół środek jeżeli się nie da będę próbował się podpiąć pod przyciski które do tego służą.może nie męcz się i zapoznaj się a tym wynalazkiem.
http://www.youtube.com/watch?v=BKi_z8yV ... e=youtu.be
Kurcze niez tego co zrozumiałem to nadajnik masz w Exie
tylko potrzebujesz odbiornik który podłączysz do płyty głównej w napędzie bramy.No to może ściągnij sterownik z ebaya o odpowiedniej częstotliwości.A dowiadywałeś się u elektronika czy jest możliwa zmiana częstotliwości w naszych sterownikach
Najpierw muszę mieć bramę, chciałem jednak wiedzieć przed zakupem bo się o to obawiam, a w instrukcji nie ma, z angielskim jakoś sobie radzę, ale dziękisprobuj zaprogramowac pilota z instrukcji co podalem w poscie wyzej. To urzadzenie w exie to jest modul uczacy z twojego pilota wiec powinienes spokojnie go zaprogramowac. system Homelink jest tez dostepny w europie wiec raczej czestotliwosc bedzie dopasowana do standartow swiatowych. instrukcja jest po angielsku ale moze google tlumacz ci pomoze. Niech moc bedzie z toba
A w europejskich autach to zadziala?te przyciski w aucie tak samo sie ustawia ze sterownikiem bramy przesuwnej jak pilota?pytam bo do sterownika ciezko mi sie dostac i musialbym oslone sciagac
Ps:brama garazowa tez bedzie wspolpracowac?