Witam, mam problem z asb, już dwa razy w skrzyni biegów był wymieniany uszczelniacz w dzwonie skrzyni biegów, po pewnym czasie przy szybszej jeździe uszkadza się uszczelniacz chyba od nadmiernego ciśnienia oleju i cały olej ląduje na asfalcie po powtórnym napełnieniu skrzyni i próbie jazdy olej natychmiast wypływa ze skrzyni. Będę wdzięczny za jakąś podpowiedź, pozdrawiam.
gregor-ros1, skoro wspomniałeś już o rodzinie to ja nie wyobrażam sobie żeby ktoś z mojej rodziny tak do mnie powiedział ...... danieljg, oczywiście możesz nie wiedzieć jakie zwyczaje panują na forum ale ładnie bedzie jak zaczniesz w dziale powitań .
Co do ASB to oczywiście jako pierwsze sprawdz odpowietrzenie a potem moze zerknij na ukad chłodzenia oleju , kiedyś podobnie miałem jak rurka sie zgieła i zablokowała przepływ , wywaliło mi w skrzyni zawór ..... dziwny zbieg okoliczności ale tak było .
Witam wszystkich i dzięki za podpowiedzi to już coś, skrzynia była robiona w warsztacie przez mechaników mam nadzieję, że sprawdzili odpowietrznik skrzyni. Ale kto wie może to przeoczyli teraz nikt się nie przyzna do błędu!!!!!! Niestety auto utknęło w Niemczech teraz czeka mnie przywiezienie skrzyni do polski i kolejna próba naprawy. Pozdrawiam wszystkich
Ludzie zapomnieli o tej prawdzie.
Lecz tobie nie wolno zapomniec.
Stajesz sie odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiles."
("Maly Ksiaze" Antoine Saint-Exupery)