Zauważyłem niedawno że od strony pasażera pod schowkiem jest czarna skrzyneczka która się strasznie nagrzewa,,, i leci z niej WODA - kap kap kap czy można coś z tym zrobić ... cóż to jest
Pozdrawiam Adamsky
Ostatnio zmieniony 2009-06-18, 20:41 przez adamsky, łącznie zmieniany 1 raz.
kurczę własnie patrzałem na ceny od 300 do góry. Nie da się jej zreperować ... czy to tędy może uciekać cała woda ze zbiorniczka wyrównawczego + chlodnicy
Musisz ją wyjąć , odkręcając cztery wkręty w tej czarnej skrzynce i węże w komorze silnika. Nagrzewnica wyjdzie sama , nie jest nigdzie mocowana.Jak jest mała dziurka to możesz zakleić poxiliną , ja tak zrobiłem i już rok trzyma. Demontaż nagrzewnicy jest tak prosty że aż się nie chce wierzyć , w porównaniu z innymi markami. Powodzenia
Skazany na bluesa
Mając samochód z napędem 4x4 zakopiesz się w bardziej niedostępnym miejscu...
Ściągnięcie tej nagrzewnicy to nie byle tam hop siup,,,, więc postanowiłem podkleić ją w aucie i udało się miała takie malutkie dziurki - zakleiłem je patexem w gelu i spoko
PO odkręceniu węży 2 sztuki w komorze silnika i odkręceniu jednej śruby którą zlokalizowałem nie chciało drgnąć... całość była jakby złączona z plastkiem który służy do wdmuchhiwania powierza do auta na nogi... więc postanowiłem nie kombinowac tylko sru posklejac - efekt SUPE nie leci tylko teraz spitala gdzieś indziej bo mam mokro za każdym razem jak stanę do gdzieś wywala na ziemię pod autem jeszcze nie wiem skąd,,,
Witam Wszystkich.
Mam pytanie odnośnie nagrzewnicy: zaczęło się dziać coś takiego że z nawiewów leci para i nie wiem czy to jakaś drobna nieszczelność czy cała nagrzewnica do wymiany oraz jak do niej dojść?
Pozdrawiam