Panowie jest problem:/
Explorer 2006 4.6 V8 skrzynia 6r60 od wymiany statycznej oleju w skrzyni Ravenol 6Hp 4 dni. W misce brak jakichkolwiek opiłków olej spuszczony czysty i kolor prawidłowy.
Skrzynia przed wymianą nie chodziła jak powinna, przeciągała na każdym biegu, szarpała stukała i inne cuda na kiju. Po wymianie oleju praktycznie bez zmian. Na zimnym silniku auto jedzie idealnie, skrzynia zmienia biegi praktycznie nie wyczuwalnie do momentu aż silnik osiągnię temperaturę. Po rozgrzaniu skrzynia szarpie praktycznie od pierwszego biegu, przeciąga, dojeżdżając do świateł już praktycznie po zatrzymaniu słuchać jak skrzynia dopiero zrzuca biegi i robi to w odczuwalny sposób.
Wczoraj po przejechaniu 20 km na zegarach pojawił mi się klucz serwisowy i skrzynia przestała reagować zatrzymała się na jednym biegu nie chciała zredukować w górę i w dół. Po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu klucz zniknął i skrzynia zaczęła zmieniać biegi "normalnie" tzn szarpiąc i przeciągając.
Dzisiaj byłem podłączyć komputer u gościa, żeby odczytać błędy w skrzyni i wyszedł jeden błąd P0783 3-4 Shift Error.
Może macie jakieś rady lub polecicie kogoś do kogo mógłbym podjechać, żeby postarał się ogarnąć mi ten temat?
Gdzieś wyczytałem, że może pomóc adaptacja skrzyni?!
Proszę o wszelkie sugestie bo po mału odchodzi mi miłość do tego samochodu.....

Z góry dzięki za poświęcenie czasu na przeczytanie moje posta i zapoznanie się z moim problemem.
Pozdrawiam
Maciej