Witam...
Chciałbym kupić jakiś komputerek diagnostyczny do swojego Exa IV 4.6 V8. Poproszę o porady i wskazówki. Chcę kupić cały komplet do podłączenia z okablowaniem, wtyczkami itd itd. Może ktoś podeśle jakiś link do sklepu/aukcji ?
a poleci ktoś coś dobrego, żebym również mógł się połączyć ze skrzynią biegów jak i z silnikiem. Chodzi o pełną opcję jak np. Rotunda ale nie w tym przedziale cenowym? Jest coś dostępne?
Dzięki
Maciej
Ostatnio zmieniony 2016-01-01, 21:32 przez MaxiMike, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzisiaj kupiłem.... chcę tylko podłączyć i zobaczyć co tam w środku słuchać? Błędów nie zauważyłem...ale nie zaszkodzi sprawdzić. Maćku zapraszam do siebie , pozostałych chętnych też (p.s...a jak tam Twoja skrzynka? Już się naprawia?)
Ja korzystałem z elm'a na kablu i programu scanXL. Błędy dało się odczytać, skasować. Podgląd danych typu napięcie na sondzie lambda, temperatury itp też spokojnie śmigało.
Witam...podłączyłem dzisiaj to ustrojstwo. Telefon mi się połączył z ECU noo i tyle mojego było . Wszystkie wskazniki niestety stoją w miejscu . Zainstalowałem sobie na lapka ScanXL Standard no i też mi się połączył z Ecu, jakieś bazy Pin pościągał no ale żeby cokolwiek zobaczyć to krzyczy mi że muszę mieć licencję . Macie jakieś pomysły jak to rozgryść?
jak nie masz licencji to na androida masz torque pro ( 15 pln ) albo torque lite za darmo z tych najpopularniejszych
jak wejdziesz na google play masz spory wybór darmowych
do pozostałych o bardziej zaawansowanych opcjach potrzebna jest "licencja"
Mam na telefonie Torque Lite i tak mi działa ...zauważyłem że pokazywał mi temp płynu w chłodnicy i napięcie, nic więcej . Czy Torque Pro będzie mi coś więcej pokazywał???