no masz "późną" dwójke i nie masz wolnobieżki. Poszukaj na forum zagadnienia i wszystko Ci się rozjaśni. To taki święty grall tych, którzy chcieli by założyć blokadę mostu z przodu
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...
Radek czy wolnobieżka to podciśnieniowa"grucha" na prawej części przedniego mostu bo jeśli nie to żyłem w nieświadomości a moja II chyba zalicza się do starszych
Czy jeżeli w starszej dwójce nie można jeździć 4x4 po asfalcie bo nie da się skręcać bo OBA PRZEDNIE KOŁA kręcą się z taką samą prędkością to znaczy że mamy blokadę przedniego mostu?
To znaczy że nie mamy mechanizmu różnicowego pomiędzy osiami przód i tył. W mostach mechanizmy różnicowe są. Gdyby w przednim moście nie było takiego mechanizmu nie szło by skręcać, były by cały czas blokowane koła. Ale to nie Ty zadajesz takie pytanie, mam nadzieję.
tel. 723810754 chcesz się dodzwonić napisz wcześniej SMS-a, w wolnej chwili oddzwonię.
Ja ? A w życiu, ktoś mnie o to pytał i nie rozumiał, przekonywał że przy skręcie koła wewnętrzne przód i tył mają tą samą prędkość a zewnętrzne inną ale też tą samą na stronę więc skręcanie 4x4 powinno być możliwe.