trzy rodzaje opon AT już miałem,BFG AT muszą być "świeże" żeby były bezpieczne na asfalcie i zimą,GG AT2 trochę lepsze od BFG,w terenie obie robią podobnie,czyli nie ma szału-szczególnie w głębszym błocie,ale to tylko AT czyli opony uniwersalne,zdecydowanie najlepsze były GOOD YEAR DURATRACK,zwłaszcza na asfalcie zimą i w deszczu,w blocie też trochę lepiej,wszystkie na czarnym hałasują podobnie-ale mi to nie przeszkadza,generalnie uważam że BFG są po prostu najpopularniejsze

,a wszystkie AT żeby spełniały swoje zadania terenowe muszą być nowe bo w miarę zużywania się,kiedy kostki bieżnika robią się bardziej zaokrąglone mocno tracą swoje właściwości,również te "asfaltowe"
teraz zalożyłem conti cross contact,które z terenem raczej nie mają nic wspólnego oprócz nazwy i muszę powiedzieć że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony,zdecydowanie mniej pali,lepiej trzyma się asfaltu,większy komfort (założyłem je tylko dlatego że odchodzę od "głębszego" off roadu Explorerem bo mi go szkoda

minusem jest to że nie hałasują jak poprzednie ateki.
to tyle na temat BFG i innych ode mnie,reszty nie testowałem,więc się nie wypowiadam,jeśli pojadę kiedyś w "większe" błoto na tych continentalach to napiszę jak się sprawdziły,tylko najpierw reduktor naprawię

tel. 606414212