Szukalem w szukajce ale w sumie odpowiedzi nie znalazlem.

Panowie potrzebuje zrobic do mojego projektu Explo 4.0 OHV ‘96 takie cudo jak na fotce powyzej.
Jest to uproszczona do bolu wiazka przewodow ukladu wtryskowego zapewniajaca poprawna prace silnika ale NIC ponadto.
Tak wiec pytanie moje sklada sie w sumie z dwoch czesci:
1) Co mozna bezkarnie wyciac – i tu jesli moge prosic o uwagi jesli wyciecie spowoduje blad, to gdzie i jak trzeba zmostkowac/zapodac emulator aby nie swiecil blad.
a) Ma nie byc ABS
b) Ma nie byc tempomatu
c) Ma nie byc oswietlenia wnetrza
d) Wentylacja i klima do wyciecia.
e) EGR do wyciecia – to jest opisane na Forum.
f) ….
g) ….
h) ….
2) Co zostac musi – ewentualnie jak mozna zrobic zeby uproscic elektryke:
a) Zostaje alternator i uklad ladowania aku.
b) Zostaje uklad zaplonowy, paliwowy (zbiornik,pompka,filtry), wtryskowy.
c) Zostaja zegary, maja dzialac wskazniki obrotow,predkosci i wsie kontrolki.
d) Zostaje kolumna kierownicy z dzwignia biegow, stacyjka, klaksonem, przelacznikami swiatel i kierunkow.
e) Zostaja pedaly ale czy wszystkie czujniki pedalow musza zostac?
f) Zostaje lambda (sa dwie czy trzy w OHV?) czy na pewno musi zostac?
g) …..
h) …..
A moze inaczej – jest na forum ktos kto juz takie cuda robil w zmocie? Mam koleszke ktory dzwignie temat, ale moze nie trzeba wywazac otwartych drzwi? I ktos sie podejmie?

Jeszcze raz dziekuje za super przyjecie na forum i licze na pomoc. Z pewnoscia jak sie temat rozwinie bede mial sie czym podzielic na Forum ale takze z pewnoscia pojawia sie nowe pytania.
Link gdzie widac jka gosc robi cos podobnego ale wyjasnia temat taczej pod katem instalatorskim anizeli pod tym katem co mnie interesuje:
http://www.ford-trucks.com/forums/14235 ... -pics.html
Ponizej kilka fotek poprzedniego projektu aby pokazac ze cos tam robie a nie tylko gadam