dzisiaj wymieniłem sobie przekładnię kierowniczą,bo moja już odłożyła słuchawkę,stukała,pukała i znaczyła teren na każdym postoju,przy okazji pomyślałem że wymienię sobie kolumnę kierowniczą-tą dolną część z przegubem,miałem coś takiego od sohc,chciałem sobie wymienić bo moja kolumna jeszcze nie ma luzu ale osłony gumowe się rozpadły i piasek z wodą leci do przegubu,a nigdzie nie mogłem tych osłon znaleźć,niestety kolumna od sohc w wersji GB nie pasuje,przegub (chociaż wygląda na krzyżak to jednak jest to przegub) jest troszkę wyżej i nie da się go założyć do ohv ponieważ przeszkadzają stalowe przewody evoporatora,nie chciało mi się dzisiaj tego przerabiać,więc postanowiłem założyć starą kolumnę,tylko te osłony-a właściwie ich brak.....
wczoraj wymieniałem klientowi osłony przekładni kierowniczej (drążków kierowniczych) w Alfie Romeo 156,więc przekopałem śmieci i.... pasują prawie idealnie,mają troszkę mniejszą średnicę,ale da się naciągnąć,w końcu mam osłony,może teraz ten cholerny przegub wytrzyma dłużej

dopóki osłony od Alfy się nie rozwalą.
tel. 606414212