Witam
Miałem podobny problem z pilotem w którym były widoczne braki w obudowie a pilot raz działał a raz nie.
Zamówiłem oryginalny pilot do centralnego zamka (pilot jest razem z imobilajzerem, mam tylko jeden guzik i czerwoną diodę) w Bemo Motors ul. mogielińska Poznań. I tam też zakodowali mi nowy pilot w taki sposób że stary nadal działał.
Był problem z kodem dostępu do imobilajzera dlatego było potrzebne spisanie kodu z centralnego zamka oraz imobilajzera oraz wysłanie w/w cyferek do USA i stamtąd przysłano procedurę zaprogramowania nowego pilota do starego.
Byłem u nich w październiku 2007 więc jeszcze mają świeżą procedurę wgrania tego pilota bo robili aż cztery podejścia i dopiero za czwartym razem im się udało
Nadmienię iż zgłosiłem się z tym problemem do Auto watimu i innych serwisów forda i każdy stwierdził iż potrwa to około godzinki lecz dopiero po wstawieniu auta okazało się że nie mieli tego kodu dostępu do imobilajzera.
Więc jak zależy Ci na czasie to proponuję Bemo-motors bo wiem ze mają świeżą instrukcję z USA i trochę "zębów połamali na moim pilocie"