Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
fabick

Re: Uszczelka korka chłodnicy

2008-07-06, 13:35

Nie uwierzycie. Zdjąłem rury z przodu z halogenami i ... przestał się grzać :/ Tak na oko to halogeny zasłaniały jakieś 80% powierzchni grill'a więc musiało to mieć wpływ. Jeśli ktoś chce zanabyć całość post leży w giełdzie :) Bez tego usrojstwa też wygląda nienajgorzej a o ile jestem spokojniejszy :) Aha, zapomniałem dodać, że ASB już tylko czasami dostaje świra więc albo temperatura też jej szkodziła albo się nieszczelności pozapychały syfem :D

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2008-07-06, 14:26

Nie wydaje mi się zeby halogeny miały aż taki wpływ, ja mam bardzo podobnie a nic mi sie nie grzeje. na pewno nie zasłaniają szczelnie grila, więc najwyżej powinien ci sie wcześniej włanczaś wentylator... no chyba że sie mylę.
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię

fabick

2008-07-06, 15:22

Tyle, że u mnie halogeny praktycznie dotykały grilla i były spore. Poza tym ja też nie rozumiem i napewno to nie tylko wina halogenów ale ważne, że jest lepiej. Zobaczymy za kilka dni jak trochę pojeżdżę.

chevidan

2008-07-06, 22:19

to możliwe z tymi halogenami.mój kuzyn w jeepie też miał taki problem.założył halogeny i zaczęły się problemy z chłodzeniem.na początku nie powiązał faktu zanabycia halogenów z chłodzeniem i szukał gdzie indziej.odkręcenie oświetlenia pomogło.
w ex może być podobnie ale pod warunkiem że wisko zaczyna szwankować.przy sprawnym wentylatorze nie ma mowy o przegrzaniu silnika.sam jeździłem po górach i trochę w terenie halogeny były zamontowane i nigdy wskazówka nie wychyliła się za połowę,za to wentylator jak się zapnie to strach że atrapę wciągne.Rafbor u Ciebie nie ma dodatkowo wlotu powietrza który oryginalnie znajduje się w standardowym zderzaku,+ halogeny to powinien się przynajmniej trochę grzać-a tak nie jest.
czasem na wlot powietrza w zderzaku ludzie przykręcają rejestrację to też nie pomaga w chłodzeniu.
Ostatnio zmieniony 2008-07-06, 22:24 przez chevidan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2008-07-07, 06:39

to możliwe z tymi halogenami.mój kuzyn w jeepie też miał taki problem.założył halogeny i zaczęły się problemy z chłodzeniem.na początku nie powiązał faktu zanabycia halogenów z chłodzeniem i szukał gdzie indziej.odkręcenie oświetlenia pomogło.
w ex może być podobnie ale pod warunkiem że wisko zaczyna szwankować.przy sprawnym wentylatorze nie ma mowy o przegrzaniu silnika.sam jeździłem po górach i trochę w terenie halogeny były zamontowane i nigdy wskazówka nie wychyliła się za połowę,za to wentylator jak się zapnie to strach że atrapę wciągne.Rafbor u Ciebie nie ma dodatkowo wlotu powietrza który oryginalnie znajduje się w standardowym zderzaku,+ halogeny to powinien się przynajmniej trochę grzać-a tak nie jest.
czasem na wlot powietrza w zderzaku ludzie przykręcają rejestrację to też nie pomaga w chłodzeniu.
Cóz mogę powiedzieć.... tylko się cieszyć że się nie grzeje :-D
Co prawda nie sprawdzałem dokładnie jak sie włancza wentylator, ale zaueałyłem że wskazówka temp nie dochodzi praktycznie do środka, troche podskoczy w upale na światłach, na wolnych obrotach, ale zwiększenie obrotów silnika od razu powoduje że wraca na swoje miejsce (ok 1/3 skali). Jest OK, więc nie zastanawiałem sie nad tym :)
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię

Wróć do „WARSZTAT”