Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
martcin

Re: oslona spodu przod EXII

2008-01-23, 23:40

o Land Roverze ze przejal go Ford to czytałem,bo w off-road magazynie opisywali nowego Defendera,ktorego zrobił juz Ford.pewnie Rang'a i Disco nie kundlują bo te modele maja swoja historię.chociaz dla kasy i marketingu to najswietsza swietosc sprzedadza byle interes szedl do przodu.
a nowy Escape to troche wyszedł im klocek.zawsze jak jest coś fajnie zrobione to potrafią pozniej tylko schrzanic i zrobic knota.

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy
Kontakt: Strona WWW

2008-01-24, 02:13

no tak a później jak dochodzi do obliczenia strat na koniec kwartału to drapią się w głowę i pytają gdzie popełnili błąd...

Ford i GM nie zaprzestają produkcji szaf trzydrzwiowych na kołach, pożeraczy paliwa i zastanawiają się dlaczego Toyota prześcignęła ich w ilości sprzedanych pojazdów.

duh!

a schrzanić to mogą bo jak Mondeo czy Focus przyjechał do USA to go tak przerobili wizualnie, że to do d... było podobne - no ale hamerykany taki badziew lubią...

dlatego Toyota na ten przykład na Europę robi zupełnie inne auta niż na hamerykę choć nieraz nazywają się tak samo.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

martcin

2008-01-24, 15:35

dziwna jest polityka firm samochodowych,nie tylko w hameryce.Jeep Cherokee,ten stary jest fajnym autem wizualnie nic mu nie brakuje a i technicznie tez chyba nie jest najgorszy.moze procz samonosnej budy.a teraz zrobili np Commandera, ktory wg mnie jest mocno klocowaty i srednio proporcjonalny.podobnie schrzanili nowego Escape'a.model ktory ja mam jest naprawde ladnym,proporcjonalnym autem.a w tym nowym to juz troche pojechali i stracil na wygladzie.nie wspomne juz o nowym Range'u,kloc na kolach, czy innych klocach.tak samo schrzanili honde crv.pierwszy model jest naprawde ladny.lubie klasyczne auta a te awangardowe rozwiazania i ksztalty niezbyt mi sie podobaja niestety

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator

2008-01-24, 17:36

z tym, że Jeep zaczyna znowu robić jak to mówisz "kloce"... nowy Cherokee (u nas Liberty) znowu wygląda jak Cherokee...

ale, kto ich tam rozszyfruje... a ja widzę, że znowu schodzimy z tematu i zaczynamy "kasztanić"

:)
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

martcin

2008-01-24, 21:03

no wlasnie...te oslone pod silnik to nie wiem czy nie zrobie u nas.Jesli mi powiedza dobra cene to sobie zrobie.Chociaz wolalbym gotowa kupic bo od razu sa mocowania i wszystkie srubki itd.A mam 15-to calowe kola a do tego miska olejowa jest w moim Escape'e nisko i z przodu wiec oslonka by sie przydala, bo juz raz ja rozwalilem,nawet jesli nie bede jezdzil terenowo za duzo.A jak z dostepem do akcesoriow do Escape'a w Stanach?pewnie wszystko jest i od reki...Chociaz u nas kupowalem w sklepie do amerykancow filtr powietrza i o dziwo mieli go na polce.Az w szoku bylem.Chcialem kupic te poprzeczki do relingow bo kupilismy auto bez nich.Ciekawe jak sie zapytam w tym sklepie do amerykancow to czy by sciagneli...sie zobaczy

manius

2008-01-24, 22:00

..Chociaz u nas kupowalem w sklepie do amerykancow filtr powietrza i o dziwo mieli go na polce.Az w szoku bylem.
a to czemu?
przecież Escape to to samo co Ford Maverick/Mazda Tribute
a tego jeździ troszkę, i części kupa 8)

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator

2008-01-25, 00:00

chyba, że zamówili komuś i się rozmyślił...

z akcesoriami do Forda jest trochę śmiesznie...

Jeep owszem, od metra, Chevy też zwłaszcza starsze... ale Ford? a co to takiego?

Ford sam sprzedaje akcesoria ale raz, że katalog cienki a dwa ceny są zaporowe.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

martcin

2008-01-27, 12:07

..Chociaz u nas kupowalem w sklepie do amerykancow filtr powietrza i o dziwo mieli go na polce.Az w szoku bylem.
a to czemu?
przecież Escape to to samo co Ford Maverick/Mazda Tribute
a tego jeździ troszkę, i części kupa 8)
...chyba za duzo ich nie jeżdzi.ja w Łodzi tylko 4 widziałem razem z moim,a jak podjechałem do tego sklepu to mi ogladali auto i powiedzieli ze to chyba pierwszy w Łodzi.a Tribiuta to widziałem tylko raz w Swarzędzu..i jeden chlopak z okolic Bełchatowa sie do mnie odezwał na forum rajdy4x4 w dziale Forda.
Explorerków jest zdecydowanie więcej...o Jeepie to nawet nie ma co wspominac.Jest ich jak mrówków.
Jankes a w Hameryce duzo jeździ Escape'ów/Mavericków/Tributow?

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator

2008-01-27, 18:07

A w hameryce to jeździ sporo Escape i Tribute choć tych drugich mniej... przecież Ford nie będzie robił sam sobie konkurencji.

Maverick nigdy nie był tu sprzedawany... nissan ma tutaj inne modele Xtera, Pathfinder...

Xtera jest super - też rama - sporo ludków przerabia je w teren... no ale to przecież Ford Explorer Forum anoe Nissan... :roll:
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Awatar użytkownika
Moderator starwind
Moderator
Model Explorera: '96 3" lift 32"BFG MT
Kontakt: Google+

2008-08-25, 23:01

jeśli mogę chciałbym wrócić do do tematu :D
jak zrobię osłonę od dołu to przysłonię tę malutką chłodnice na dole to nie zaszkodzi???
denerwuje mnie strasznie piszczenie pasków za każdym razem jak wjadę w wodę (błoto sobie wypłuczę sam od czasu zakupu karchera) ale czy nic nie będzie się grzało jak przysłonie chłodnicę (tę małą) ??
Niech Moc Będzie z Nami :lol:
Adam

basstian

2008-08-25, 23:32

starwind, Ta mała chłodnica to od wspomagania jest ;-) od skrzyni jest wyzej . W osłonie musisz miec otwory wentylacyjne , no i błoto musi miec ktoredy wypływać :-P

Awatar użytkownika
Moderator starwind
Moderator

2008-08-25, 23:34

więc rodzi się następne pytanie gdzie przenieść tę chłodniczkę ? :(
Adam

basstian

2008-08-25, 23:36

Ta od wspomagania da rade , kostruuj osłone i szybciuko rysunek z wymiarami zamieszczaj :-)

Awatar użytkownika
Moderator starwind
Moderator

2008-08-25, 23:44

to od czego jest ta chłodnica od ASB czy wspomagania :?:
Adam

Awatar użytkownika
adam533