tylko broń boże nie kupuj typowych halogenów przeciwmgielnych, które świecą poziomą pasem światła, bo dostaniesz szału Wojtek mógłby coś więcej w tym temacie napisać, bo sam tak miał.
w EXI nie ma rzeczy trudnych - czasem tylko są czasochłonne 517015460
tak, H3 12V 55W te mi wystarczaja - ale to moje zdanie - zdaje sie natomiast, ze mozna sobie wsadzic do nich 100 watowe jakby sie zachcialo
jak mi potrzeby wzrosna to najwyzej wymienie na 100 watowe zarowki ale poki co nie musze
niebieskie szkla mi sie nie podobaja
Ostatnio zmieniony 2008-09-04, 10:17 przez kra, łącznie zmieniany 1 raz.
Raczej na dach to bym przeciwmgielnych nie dawał, bez sensu. Dać je na zderzak, a na dach dalekosiężne. Wtedy mamy extra plamę światła od samego przodu do 200 m przed autem, jak odpalimy wszystko.
Ja tam dalekosiężne to miałem normalnie do długich podłączone i było super. I w terenie i na czarnym.
zdecydowałam, że po bokach będą przeciwmgielne a środki dalekosieżne - jak będzie mi mało to z 55w zmienie na 100.
Na razie na zderzaku montowac nic nie będę dopóki nie założę orurowania. Ale to juz inny temat w którym o pomoc niedługo poproszę Aczkolwiek już możecie się rozglądać za jakąś rurką dla mnie na przód
kra, tylko zastanawiam się jak to wziualnie wygląda - nie jakoś głupio?
Bo jeszcze myślę czy nie estetyczniej wyglądałyby 2 po bokach. a to ma tym tylnim relingu mam zamontować? bo ja kosza nie będę miała tak jak Wy na koło.
poki sobie bagaznika nie zrobisz na dach to pozostan przy samych 4 na przod zamontowanych na relingu... roboczy na tyl na relingu przyczepiony po pierwsze bedzie dosc daleko od krawedzi i czesciowo jego swiatlo zasloni dach i klapa a druga sprawa ze bedzie tak jakos ... dziwnie wygladac
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...